Tänään oli Helsingin Malminkartanossa UMN:n järjestämät TOKO-kisat. Meiän ekat viralliset kisat! ALO:ssa oli huimat 30 koiraa! Tuomari oli Marita Packalén.

Danten liikeohtaiset pisteet löytyvät Dante > Harrastukset > TOKO, mutta loppupisteet olivat: 173, eli 1-tulos!

Täytyy tuohon sanoa, että koko koe meni IHAN perseestä! Dante näki juuri ennen vuoroaan vilaukselta parhaan koirakaverinsa, ja siinä meni kokonaan mielenkiinto mua kohtaan, mm. seuraamisessa se oli n. 4m edellä, lähössä ettiin kamuaan. Teki mieli keskeyttää, kun Dante vaan haki kaveriaan koko ajan, mutta kun sitten seuraamisessa se oli paeta, ja karjaisin sille HYVIN rumasti, muisti poika missä ollaan. Tuomarikin kommentoi, että kyllä ohjaajasta ääntä lähtee .

Stellan kanssa käytiin ekoissa VOI-kisoissa, koira ei osaa oikeastaan mitään liikkeitä, mutta ajattelin nyt vaan mennä, ettei kisakynnys nouse liian korkeaksi. Ja kyllähän se siellä kisoissa osasi vaikka mitä! Tuomarina oli Reija Puolakka. Rivi oli:

Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen: 8,5
Istuminen: 10
Luoksetulo: 8 (ohjaaja sähläsi, unohdin käskeä koiran maahan alussa )
Ruutu: 0 (melkein löysi, muttei ihan)
Hyppynouto: 8,5 (huono perusasento)
Metalliesineen nouto: 10
Tunnari: 7 (pureskeli paljon)
Kaukkarit: 0 (luuli sitä luoksetuloksi, lähti innoissaan luokse)
Kokonaisvaikutus: 8 (ihana koira, ohjaaja voisi perehtyä sääntöihin )

Kokonaispinnat: 200,5p ja 3-tulos ja luokkavoitto!

Olin todella tyytyväinen Stellaan, teki upeasti, innokkaasti ja osasi tunnarin, vaikkei olla kertaakaan treenattu Saatiin kiva 15kg Pro Pac ruokasäkki, nyt koirilla riittää ainakin muonatVOI:ssa koiria oli 9, ja vaan me saatiin edes tulos. Tuomari sanoikin, että tänään ei ollut voittajan päivä.