Tänään sain jopa ikiliikkuja-Dantenkin ihan puhki, menevä sunnuntai meillä on tosiaankin ollut.

Aloitettiin päivä viesti-treenillä. Toisessa päässä oleva ystäväni Emmi oli viettänyt Sara-bortsunsa kanssa meillä yötä, joten heti aamulla suunnattiin metsään. Häiriöksi otettiin samaan aikaan molemmat koirat. Aloitettiin Dantella. Koska oli niin kuuma, päätettiin ottaa hiukan lyhyempi matka, vain 3 juoksua, ja väli oli n. 150m. Tehtiin niin, että jäin Saran kanssa paikalleen, ja Emmi lähti Danten kanssa toiseen pisteeseen. Sieltä Emmi lähetti Danten mulle, jossa palkkasin namilla ja patukalla. Kun annoin Danten voittaa patukkaleikissä, se lähti patukka suussa juoksemaan takaisin Emmin pisteeseen, mutta harvinaisesti sain sen huutamalla tulemaan takaisin. Lähetin sen taas Emmille, ja Emmi lähetti danten taas mulle. Dante oli tosi hyvin hiljaa, ja se ei edes yrittänyt varastaa lähetyksissä. Tulevaisuudessa pitää vain muistaa ottaa se kiinni aina ennen palkkausta.

Meillä oli klo. 13.05 eka agilitystartti Purina-Areenalla. Kisattiin siis Stellan kanssa maxi3:ssa. Radalla oli tuomarina Anne Savioja, ja koiria oli n. 40. Tarkoituksena oli mennä mahdollisimman hillitty rata, ajasta viis, koska viime kisoissa Stella oli ihan hallitsematon. Joten en viritellyt sitä, ja aikakin jäi -0.08. rata meni muuten tosi hyvin, mutta keppien sisäänmenossa se meni väärin, josta seurauksena 5vp. Sijoitus taisi olla 21. Seuraava rata oli hyppyrata, jonka tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen. Rata oli todella mukava, vauhdikas ja jopa 4 putkea + pussi! Nyt tavoitteena oli nopea rata, joten virittelin Stellaa oikein paljon. Vaikka Stella meni ihan kovaa, meidän kaarrokset ovat aivan liian suuret, joten aika oli n. -2.00. Mutta ei yhtään vp, joten tulos oli 0, sija 20. Kista loppuivat n. klo. 17.15.

Tämän jälkeen lähdettiin suoraan ajamaan Oittaalle rauniotreeneihin. Nämä oli meidän tokat rauniotreenit Danten kanssa. Dantella oli 3 maalimiestä piilossa. Ekan se löysi aika vaivattomasti, kunhan itse olisin tajunnut liikkua hieman paremmin. Maalimies oli piilossa kyljellään olevassa tunnelissa, ja sen kansi oli 1/3 auki. Toisen maalimiehen Dante löysi tosi hyvin, sai selkeästi hajun, osasi paikallistaa sen ja uskalsi mennä piiloon, missä maalimies oli. Vikan kanssa oli hieman hankaluuksia, Dante sai kyllä hajun, muttei oikein osannut löytää sen kohdetta. Maalimies oli piilossa kaivossa, jonka kansi oli auki. Dante viihtyy hyvin maalimiesten kanssa, työskentelee innokkaasti, mutta keskittyen ja kouluttajien mukaan se liikkuu raunioradalla aivain kuin mammansa, ja niiden työtavassa on paljon samaa :) Hyvin Dante kesti myös häkissä odottamisen, vaikkei ole häkkiin tottunut.