Tänään aloitettiin päivä tokoilun merkeissä. Treenattiin pääsääntöisesti BH-koe mielessä, pitempiä seuraamispätkiä ja maahanmeno-luoksetulon yhdistämistä. Paikallaanolo ei oikein ottanut onnistuakseen näkösuojassa, ensin Dante piippasi ja sitten nousi istumaan. Stellan kanssa treenataan yhä niitä kaukokäskyjä, kamala kun on vaikeaa! Istuminen alkaa kyllä olla todella nopea Stellalla, miinuksena on hieman vino asento. Pitäisi hankkia ne ruututörpöt, että voisi taas treenailla sitäkin...

Illemmalla Emmi tuli meille Sara-bortsun kanssa, ja lähdettiin metsään ottamaan viestiä. Otettiin koirat yksitellen, aloittaen Dantella. Haluttiin kokeilla hieman jälkipätkää uudestaan, viimeksi kun treenattiin sitä, meni ihan pipariksi koko homma, kun oli liikaa muita jälkiä. Nyt kokeiltiin syvemmällä metsässä. Maasto oli todella soista ja tiheää, joten tehtiin lyhyempi matka, vain n. 80m. Emmi jäi paikoilleen, ja lähdin Danten kanssa toiseen pisteeseen. Sieltä lähetin Danten Emmille, ja lähdin itse n. 20m poispäin, parin ojan yli puun taakse piiloon. Emmi lähetti Danten mulle, joka ei yhtään epäröinyt, vaan syöksyi suoraan mun luokse. Se otti selkeästi ilmavainun, pitää muistaa pitää pidempi tauko, että haju laskeutuisi. Lähetin Danten vielä Emmille, ja lähdin takaisin A-pisteelle. Lähetykset sujui hyvin, ja odottaminen alkaa todella olla parempaa, nyt Dante on jo hiljaa ja rauhoittuu hetkeksi.

Otettiin vielä esineruutua ennen lopettamista. Pituudeltaan alue oli n. 40m ja leveys n. 15m. Piilotin sinne kaksi patukkaa ja tunnistusnoutokapulan. dante löysi ekan patukan hyvin, tokaa sai etsiä hieman enemmän. Koska toisen kanssa oli ollut vaikeuksia, mutta Dante oli tehnyt hyvin töitä, lopetin siihen ja hain itse pois tunnarikapulan. Hyvin Dante on tajunnut pysyä tallatulla alueella, samoin pistottamisenkin se on alkanut hahmottaa.

Myöhään illalla treenattiin vielä danten ja Saran kanssa tokoa, pääasiassa Dante sai olla paikallaolossa ja leikitettiin Saraa ihan Danten nenän edessä. Hyvin kesti sen, eiköhän BH suju ihan hyvin. Pitää nyt treenata pääasiassa sitä istumista, ei olla koskaan otettu Danten kanssa sitä.