Oltiin Danten kanssa eilen (07.06.2006) Jokelassa BH-kokeessa kokeilemassa, onko Dante hyvin käyttäytyvä koira. Tuomarin virkaa toimitti Kimmo Simula. Tuomarilinja oli tiukka, mutta mielestäni oikeudenmukainen. Kymmenestä koirasta peräti neljä koiraa ei päässyt jatkamaan kaupunkiosuudelle! Samassa BH:ssa oli myös Sara-bortsu ja Milo-aussie.

Matkaan oltiin varattu hyvin aikaa, ja samassa autossa tulivat myös Emmi ja Sara. Koirat olivat rauhallisesti, vaikka molemmat omistajat olivat lähes paniikissa. Onneksi päästiin paikalle ajoissa, vaikka monta "vielä kerkeää kääntyä! Käännytäänkö?" ehdotusta kuului meiltä ohjaajilta :) Paikan päällä saatiin kisakirjat ja järjestyksen, me oltiin Danten kanssa vika pari, parina oli karjisnarttu. Emmi ja Sara taas oli heti ekoina, parina heillä oli Milo-aussie. Siinä oli sitten aikaa katsella muitten kokeita, ja hyvä niin, koska en ollut koskaan ennen nähnyt BH-koetta.

Kun meidän vuoro lähestyi, otin Danten autosta ja virittelin sitä hieman. Oikein innokkaana se lähti kentälle ja istuuduttiin tuomarin eteen kättelemään. me aloitettiin liikkeet, ja karjis lähti paikallaoloon. Ensin oli seuraaminen hihnassa. Ekan 50m poispäin tuomarista Dante seurasi todella upeasti, mutta kun käännyttiin takaisin päin, mielenkiinto alkoi kadota, ja kummallinen, pitkä ja hajuja täynnä oleva ruohopohja alkoi kiinnostaa. Loput seuraamiskaaviosta menikin pitkälti Dantelta kuono maassa, mutta pysähdykset se kuitenkin istui hienosti vierelle. Siitä saimme arvosanaksi tyydyttävän. Seuraaminen ilman hihnaa meni samanlailla, josta tuli myös tyydyttävä. Kaavat oli vain liian pitkät Dantelle, joka on treenannut vain TOKO:n lyhyitä seuraamisia. Tuomari totesi, että on tainnut treeniohjaaja opettaa kaikki vanhanajan niksit, esim. tömistely jaloilla ennen pysähdystä ja aina välillä vasemman käden heiluttelu jne. Itse en ole mitään tuollaisia tajunnut, koitin vain koko ajan saada katsekontaktia Danteen kiinnittämällä sen huomion. Istumisessa se ei ennaltaarvatusti istunut, vaan jäi seisomaan. Sitä ei olla treenattu, koska en halunnut sekoittaa TOKO:n istu ja maahan-liikkeitä istumismahdollisuudella vielä. Siitä siis tyydyttävä. Maahanmenossa se meni upeasti maahan, ja luoksetulon tuli todella nopeasti, edessäoloasento oli hyvä, samoin siirtyminen vierelle. Siitä saatiin erinomainen. Sitten mentiin paikallaoloon. Dante pysyi todella upeasti, ei edes kurkkinut miltein istumisasennossa, vaan oli kokonaan maassa! Siitäkin erinomainen. Päästiin siis A-osasta läpi! Sara pääsi myös siitä läpi, joten autolla vain B-osaa suorittamaan.

Kaupunkiosio suoritettiin Jokelan keskustassa, joka oli autio klo. 21.40 keskiviikkoiltana. Danten kanssa tehtiin ensin pieni kävelykierros, jonka aikana meidät ohitti lenkkeilijä ja pyöräilijä. Se ei kiinnittänyt kumpaankaan mitään huomiota. Sitten mentiin ihmisjoukon keskelle, jossa piti ottaa koira sivulle ja kätellä tuomaria. Dante hyppi vähän Emmin päälle ihmisjoukossa, muttei ainakaan ollut agressiivinen, vaan koitti pusutella tuttuja. Sitten vielä maahanmeno ihmisjoukossa, jonka jälkeen mentiin kaupan eteen, johon jätettiin koira kiinni, ja mentiin kulman taakse piiloon. Danten ohi käveli parin metrin päästä vanha collie, eikä se kiinnittänyt mitään huomiota siihen. Sitten haettiin koira ja takaisin ihmisjoukon keskelle. Tuomarin mukaan koira suhtautuu hyvin omistajaansa, ihmisjoukkoihin ja muutenkin kaikkeen, ja B-osa oli läpi! Eli Dante on nyt suorittanut käyttäytymiskokeen, ja on virallisesti BH TK1 Ardiente Hidalgo Delgado! Myös Emmi ja Sara pääsivät läpi, onnea heille! Kyllä molempia koiria väsytti, pitää tänään käydä kaupassa ostamassa se Dantelle luvattu 2 laatikkoa maksalaatikkoa, ja pitää piiiitkä tokotauko.