Heti koulun jälkeen mentiin koirien kanssa treenaamaan tokoa. Aloitin ruudulla, Dantella on vielä kosketusalusta siellä, ja se menee todella hyvin. Stellalle laitoin alustalle namia, ja se haki hienosti ne, vaikka sinne jääminen oli yli-innokkaalle mummolle liian suuri tehtävä. Treenailin Stellan kanssa vielä luoksetuloa ja kaukkareita, Danten kanssa seuraamista. Danten seuraamisen koko karmea totuus tuli julki, meidän seuraaminen on 100% pilalla, se edistää todella paljon, ja kun en korjaa, se siirtyy eteeni ja peruttaa edessä mua katsoen! Treenasin sitä ensin niin, että palkkaan patukalla sedlän taakse, mutta hermot meni pian ja otin Danten hihnalla seuraamaan. Aina kun se alkoi edistää, korjasin sen hihnalla oikealle paikalle. Pitää nyt pohtia miten korjaan tämän ongelman...

Purinalla tänään taas agilitytreenit Danten kanssa. Treenien teemana oli irtoaminen eteen ja sivulle. Rakennettiin rata ja kouluttaja Inari näytti prikulleen miten se kuuluu ohjata, mahdollisimman kaukaa ja koiraan luottaen. Huomasin, että kun itse oikeasti luotan koiraan, ja annan sen itse hakea esteitä, se toimii todella hyvin. Itsellä oli kyllä suuria ongelmia pysyä tarpeaksi kaukana, monesti Inari tuli seisomaan johonkin, etten pääsisi liian lähelle ohjaamaan.
Kontaktit menivät hyvin, voin myös irrota hyvin sivusuuntaan, ja se ottaa kontaktin. Kepitkin Dante hakee suht. hyvin kaukaa. Nyt pitää kisoissakin alkaa treenata sitä, ettei Dantea tarvitse viedä nenästä kiinni jokaiselle esteelle. Kokonaisuudessa olivat mielettömän hyvät treenit, tällaista useammin! Otin parhaat treenikuviot ylös ja treenailen niitä sitten omalla ajallani AST:n kentällä.