Meidän vuoden ekat agilitykisat olivat siis 13.01 KKK:n hallissa Kirkkonummella. Dante oli maxi2:ssa ja Stella maxi3:ssa. Koska Emmi ja Sara tuli myös meidän kyydillä, oltiin paikalla jo klo 10.00 maxi1-luokkaa varten. Kaikki radat tuomaroi Ritva Herrala.

Maxi2:ssa oli ilmoitettuna mukaan 39 koiraa, loppusummaa en tiedä. Olin kerännyt kamalat paineet näistä kisoista koska halusin ehdottomasti nousta nyt sinne kolmosiin. Oltiin puolessa välissä lähtölistaa, joten lämmittelyyn ja verryttelyyn oli mukavasti aikaa. Dante oli pirteä, muttei käynyt kamalilla kierroksilla. Rata oli suhteellisen helppo, ainut hankala kohta oli keppikulma. Rata alkoi hyvin, Dante pysyi lähdössä nätisti, otti puomin kontaktit hyvin, A:n alastulokontaktilla Dante hyppäsi kontaktin yli, tuomari nosti käden ylös ennenkuin tajusi että Dante oli tullut etutassuilla maahan, kun tasapaino siirtyi edestä taakse, tulivat takatassut kontaktille ja kiltisti se siinä istui. Tuomari sitten perui virheen ja me jatkettiin rataa tehden virheetön suoritus. onkin aikaa saatiin jännätä tuleeko nopeampi aika, mutta lopultahan se varmistui; tulos oli nolla ajalla -10.56, luokkavoitto ja siirto kolmosluokkaan!!! Saatiin vielä suoritus videokameralla tallennettua, koitan saada sen laitettua nettiin, vielä pähkäilen että miten se onnistuu...

Sitten oli edessä pitkä odotus ennen Stellan luokkaa. Tässä välissä käytiin ottamassa viestiä viereisellä suurella pellolla. Tehtiin niin, että jäin A-pisteelle ja Emmi meni B-pisteelle, näköyhteydellä. Ensin juoksutettiin Saraa, sitten Dantea. Dante juoksi 4 matkaa, välimatka oli n. 300m. Käytiin tekemässä vielä lenkkiä lähimaastossa kunnes kolmoset alkoivat.

Startattiin maxi3:ssa Stellan kanssa ihan loppupäässä. Koiria oli ilmoitettu hurjat 59 kpl:tta! Rata oli todella hankala, hypyt olivat lisäksi tapissa ja ihanneaika äärettömän tiukka. Kello oli jo yli viisi, joten olin ihan puhki enkä jaksanut kunnolla keskittyä, joten tukin Stellan menoa jatkuvasti radalla ja tulos oli putkisähellysten tuloksena (ihme jos seisoo putken suun edessä eikä koira mene sinne?) 10 vp ja yliaikaa reilu 8 sek. Stella kuitenkin teki hienosti kepit, johon olin varsin tyytyväinen!

Dante oli kuulemma radalla liikkunut vähän kummallisesti, lyhyellä askeleella, parikin tuttua tuli sanomaan. Tuntuikin että vauhtia oli aika vähän. Varmaan sillä on jotain jumiutumia tms, pitää nyt muistaa varata hieroja-aika, jotta voidaan katsoa onko siellä jotain kunnolla jumissa vai mikä saattaisi olla syy Danten vaisuhkoon käytökseen lähikuina...