Turussa oli tarjolla lauantaina kaksi agilitystarttia maxi3:lle, molemmat radat tuomaroi Risse Koponen. Olin ilmoittanut mukaan vain Danten ja Turkuun päästiin seurakaverin Ellin ja lk collieiden kanssa. Eka startti alkoi vasta n. 17.30, joten aurinko oli jo laskenut ja samoin lämpötila. Koiria oli ekassa startissa 46 ja tokassa 40 kpl:tta.

Ensimmäinen rata alkoi mukavalla (=kamalalla) hyppysuoralla. Kolme suorassa linjassa olevaa hyppyä, josta koira sa mukavan vauhdin ja sitten kiepautus putkeen. Alku onnistui kivasti. Dante pysyi hyvin lähdössä ja putkesta kaksi seuraavaa estettä meni virheettömästi. Sitten piru kerkesi lipsahtaa väärään päähän tokaa putkea, vaikka käskyt oli ihan ajallaan. No siitä jatkettiin kepeille, jonne oli 90 asteen kulma. Dante meni oikeaan väliin, muttei jatkanut pujottelua vaan lipsahti ulos. Uusi yritys onnistui ja jatkettiin rataa. Kävi tekemässä keppien jälkeen väärän esteen ja sitten puomille. Koska alla oli jo hyl, pysäytin molemmille päille ihan kunnolla. Otettiin myös A:lla kunnon stoppi. Maaliin päästiin, ja koiralla oli hauskaa.

Pakkanen kiristyi ja ulkona näytti -15, mutta hallissa tuntui kylmemmältä. Toinen rata oli myös haastava, ja ihanneaika todella tiukka, etenemisvauhti 4m/sek.  Heti alussa oli inhottava, ahdas välistäveto hypyltä ja sitten piti saada koira kepeille kamalasta kulmasta pienellä matkalla ja vielä ansahypyn ohi. Dante ei kääntynyt tarpeaksi hyvin edelliseltä hypyltä ja ei päässyt ekaan väliin. Toisella yrityksellä taas väärään väliin ja vasta kolmas onnistui. Siitä sitten putkeen ja puomille, ylösmeno juostiin ja alasmenolla ihan pieni pysähdys. Sitten hyppykuvio, jossa varsinkin takaaleikkaus muurille meni hyvin. A:n kontakti hyvä, ja loppurata sujui kivasti. Keppisählingistä yliaikaa +6.68, mutta muuten nopea rata.

Radat olivat erittäin haastavat, mutta ihanneajat olivat aika päättömät. Molemmilta radoilta tuli vain 2 miinusajalle yltävää nollaa! Kotona oltiin vasta yhdentoista maissa ja Dante oli aivan puhki. Rankka päivä, mutta olen ihan tyytyväinen, takana on kuitenkin miltein kuukauden agilitytauko.