Pari viime päivää on kulunut tokoilemassa. Kaikkea pientä, keskiviikkona treenit päätty aika ikävästi kun mulla meni herne nenään Danten pelleilystä. Tänään sitten oli pakkanen vaihtunut plussaksi ja lumi oli alkanut sulaa. Siinä mielessä kiva, koska treenikentällä pystyi vihdoin treenata ilman että joutuu rämpimään puolen metrin hangessa. Koirat oli todella energisiä, riehui ja juoksi hulluina koko matkan kentälle.

Otin ensin yhteisin paikallaolon maassa. Menin näkösuojaan, joka oli mukavasti vinossa kulmassa ja pystyin vahtimaan koiria ilman että ne näki mua. Paikallaolo oli n. 5 min ja molemmat olivat rauhallisia ja pysyivät hyvin paikallaan. Sitten otettiin paikallaolo istumisessa, menin samaan piiloon ja laskin n. 10 sek ja menin palkkaamaan koirat. Dante oli vapautuksessa hauska. Se oli todella rauhallinen käskyn alla, mutta heti kun sanoin vapaa, se pomppasi ja antoi jättipusun nenään ja teki sitten monta kunniakierrosta kentän ympäri!

Sitten otettiin Danten kanssa eteenlähetystä. Vietiin namipurkki yhdessä kentän laidalle ja eka jäätiin aika lähelle. Teki hyvin ja maahan käskyn sijaan jätin seisomaan ja palkkasin. Sitten lisää matkaa ja pari toistoa, välillä käskin maahan ja välillä vain seisomaan. Vaihdoin sitten naminpurkin paikkaa ja sama juttu, mutta lisättiin matkaa reippaasti, pisimmillään se oli n. 40m. Sitten otettiin hieman eteentulotreeniä. Mulla oli patukka takin alla niin, että kun Dante istui oikeassa paikassa, paljastin patukan ja leikin sen kanssa siinä edessä. Pari toistoa ihan 2-3m etäisyydeltä, meni todella hyvin. Vaihdoin sitten koiraa, Stellan kanssa treenattiin luoksetulon pysähdystä ja maahanmenoa. Pienemmältä matkalta meni hyvin maahan, mutta heti kun vauhtia tuli, maahanmenossa kesti. Pysähdys meni hyvin, ainut ongelma oli että jos en heti palkannut, meni istumaan tai maahan. Vahvistin seisomista antamalla heti pysähdyksestä käskyn paikka ja sitten palkkasin pienen odotuksen jälkeen. Pari toistoa ja paikkakäskyä ei enään tarvittu.

Sitten taas koiranvaihto ja tunnaritreeniä. Piilotin yhden tunnarin metsään lumen alle ja lähetin Danten hakemaan. Etsi hyvin nenällä ja toi kovalla vauhdilla kun lähdin juoksemaan pois päin. Toistettiin pari kertaa niin, että pysyin paikallani kun Dante toi tunnarin. Tuli yvää vauhtia, ei pureskellut, mutta oli hieman vaikeuksia eteentulossa, jäi seisomaan. Otettiin vielä ihan pelkkää tunnarin tuontia ja nyt meni paremmin. Stellan kanssa treenattiin samaa, Stella teki myös hienosti töitä! Vähän pureskeli ja sivulle tulo oli vino, mutta muuten hyvin. Treenit meni todella hyvin ja molemmat jäi innoissaan toivomaan lisää. Otetaan illalla Dantelle vielä seuraamistreeniä.