Tavattiin Emmi ja Sara Talin pk-kentällä yhden maissa ja tottisteltiin vähän. Stella sai jäädä kotiin ja mukana oli vain Dante. Aloitettiin ampumisella. Emmi meni n. 150m päähän ja ampui aina mun merkistä. Ensin syöttelin Danten ja sitten leikittiin patukalla. Syödessä ei reagoinut pahemmin, mutta leikkiessä meinasi aina paukahduksen jälkeen lopettaa ja tuntui hitusen painostuvan, läähätti ja höselsi paljon, joka saattoi johtua kyllä myös lämpimästä ilmasta. Ammuttiin vielä Saralle ja Dante oli sen ajan kiinni kauempana. Otettiin n. 3min paikallaolo näkösuojassa, Dante oli hitusen levoton mutta pysyi. Treenattiin sitten esteitä. Koitin hypyttää metrin kiinteätä, pääsi kivasti parilla ekalla yli, mutta sitten alkoi kompuroida. Treenattiin myös estettä, noudolla ja ilman. Kenttä oli varsin kurainen, joka vaikutti Danteen selkeästi. Se ei ottanut perusistumisia ja luovutuksia kunnolla ja sipsutteli noudossa. Välillä takaisintuonti onnistui, välillä ei. Loppuun otettiin vielä eteenmeno, matka n. 40-45m. Tehtiin kolmesti, joka kerta vaihdellen namikupin paikkaa. Teki hyvin, vaikka oli ongelmia maahanmenossa. Loppuun tehtiin lenkki ja koirat peuhasi ja kävi uimassakin!

Käytiin nopeasti kotona ja suunnattiin sitten agilitytreeneihin. Otin myös Stellan mukaan kun en kehdannut taas jättää yksin kotiin. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja ratakin saatiin rakennettua ennen viittä. Meitä oli vain kolme, joten kerettiin hyvin käydä rata läpi ja hinkata sitten rauhassa sitä. Kouluttajana Inari, ja ratana Mia Laamasen MM06 maksien hyppyrata:

477547.jpg

Meidän rata oli hieman erilainen, pituutta ei ollut ja sen paikalla oli muuri. Myös pussi vaihdettiin putkeksi. Tehtiin rata ensin oikein päin. Alku sujui hyvin, vaikka sain toruja siitä, että jäin ekan putken jälkeen odottamaan koiraa. Hieman ongelmia 12-13-14, koitin ensin sylikäännöstä, mutta lopulta valssi 12. edessä oli paras vaihtoehto. Kepit meni hyvin, tein persjätön ja Dante kesti sen hyvin. Tehtiin rata sitten käänteisessä järjestyksessä. Kepeillä kokeilin leikata takaa, Dante kesti sen ihan hyvin, vaikka hieman hidasti vauhtia. Koitin paljon lähetyksiä, välillä onnistui ja välillä juoksi ohi. Vikalla putkella oli myös vähän säätöä kun pimeä putkikulma yllätti Danten. Kesäläksyksi tuli sitten oman juoksun treenaaminen, keppien takaaleikkaus, lähetykset ja kauempaa ohjaus. Nämä oli meidän vikat treenit Inarin kanssa, ja Inari kehui lopuksi, että Dante on eidstynyt hurjasti varsinkin lähettämisessä ja kauempaa ohjauksessa! Kun Dante antaa kaikkensa agilityradalla, mun pitäisi myös, eihän se muuten ole koiraa kohtaan reilua. Hyvöt treenit, tehtiin myös Stellan kanssa joitain irtoesteitä ja lopuksi vähän rataa.