Tänään oli sitten taas vuorossa HAU:n pääsiäiskisat. Tarjolla kolmosille taas kolme rataa, kaksi agilityrataa ja yksi hyppäri. Koiria oli hemmetin paljon ilmoitettu ja päivästä tuli erittäin pitkä! Tällä kertaa en saanut autoa paikalle, mutta sain viedä koirat Irmelin autoon, koska hän oli koko päivän kisoissa töissä ilman koiraa. Dante oli ilmoitettu taas kaikkiin luokkiin ja Stella vain päivän ekaan luokkaan.

Kisa 1, tuomari Anne Savioja, ihanneaika 39s.

515125.jpg

Aloitin Danten kanssa. Alku oli hyvä, saatiin tiukat hyppykaarot ja sitten piti mennä putkeen, joka oli A:n alla... En nähtävästi vetänyt Dantea tarpeaksi hyvin putkeen, joten juoksi A:lle, eli hyl. Tajusin onneksi vaatia kontaktin ja siitä jatkettiin U:n muotoinen hyppysarja ja A:lle. Hyvä alastulokontakti ja tiukka kaare muurille josta kepeille. Lähetys läpinäkyvään putkeen ja valssaamaan seuraavan esteen eteen. Serpentiini vähän tökki, mutta sain oikeaan putkeen, josta puomille. Puomilla kokeilin ottaako kontaktin jos en itse hidasta, otti se sen muttei pysähtynyt, joten takaisin kontaktille ja sai istua siinä hetken. Kehuin ja lopetettiin rata siihen. Lopputulos hylätty rata.

Stella lähti vähän hitaasti, mutta teki kivat, tiukat hypyt ja otti putken. Vauhtia kerääntyi U:n hypyillä, josta A:n ja muurin kautta kepeille. Otti tukea muurista, joka onneksi kesti kasassa. Kepeillä vähän epävarmuutta lopussa, meinasi singahtaa ulos liian aikaisin. Osasin odottaa tätä, joten autoin kädellä. Lähetys putkeen ja hieman erilainen ohjauskuvia serpentiinillä kuin Dantella. Onnistui, vaikka olin hitusen myöhässä. Putkelle menossa tuli hieman töksähtelyä, mutta meni. Puomille ja siitä loppu, joka ei mennyt suunnitellun valssin kautta vaan piti tehdä hätätakaaleikkaus, auts. Siihen meni reippaasti aikaa, mutta maaliin päästiin. Lopputulos 0 rv, aika -1.07, sija 28/79!

Rata 2, tuomari Leena Rantamäki-Lahtinen, ihanneaika 38s.

515133.jpg

Tämä rata oli varsin mukava, eteenpäinmenevä ja hauska! Dante pysyi hyvin alussa ja pääsin kakkosesteen taakse. Kutsuin, valssasin, jonka ajoitus osui hyvin, ja jatkettiin hypyn kautta puomille. Puomi oli taas hieman turhan hidas. Hietin Danten englantilaiseen putkeen (saa siis valita kumman pään ottaa) ja siiryin renkaan taakse valssaamaan. Putkeen ja kepeille, josta hyppy ja turjan väljä käännös putkeen. U:n hypyt meni hyvin, leikkasin A:n takana ja otti nätisti kontaktin. Loppu oli hankala, koska esteet olivat vaikeassa kulmassa, varsinkin moni koira veti vikan esteen ohi ja hyppäsi sitten väärältä puolelta. Otin varman päälle Danten ihan käteen ennen vikaa hyppyä ja maalissa! Lopputulos oli 0 rv, aika -4.23, sija 16/89!! Meidän kolmas SM-nolla!

Rata 3 (hyppyrata), tuomari Johanna Nyberg, ihanneaika 40s.

515147.jpg

Ei voi muuta sanoa, kuin että jälleen kerran todella kivan radan oli Nyberg kehittänyt! Hyppyradat muutenkin tuntuu sopivan profiililtaan meille paremmin, vaikkei kontaktiongelmia ole. Dante ei tuntunut yhtään väsyneeltä, räkytti koko ajan kun odotti lähdössä. Kutsuin renkaan läpi ja valssasin kolmosen ja nelosen välissä. Lähetin putkeen ja juoksin niin kovaa kuin pääsin kepeille auttamaan. Otti käsiavulla hankalan keppikulman ja meni hyvin putkeen. Otin vastaan putkelta ja jatkettiin suoralle pituus ja pussiin. Takaaleikkaus pussin takana ja työntö putkeen. Hieman empi, mutta haki putken vaikka olin itse kaukana. Kiireellä seuraavalle putkelle ja viimeinen estesarja. Tarkoitus oli tehdä takaaleikkaus 18. ja 19. välissä, mutta lennossa vaihdettiin taas niin, että vasta tokavikan esteen välkeen leikkasin ja hypättiin viimeinen este. Tulos 0 rv, aika -7.02, sija 13/63! Tämä oli jo neljäs SM-nolla! Meillä on muuten hyppärinollat täynnä.

Lisäksi oltiin Friskies-osakilpailussa sijalla 7, joka oli kisan 2 ja 3 yhteistulos! Mainio päivä, olin todella tyytyväinen molempiin koiriin ja itseeni, kerrankin tuli juostua kunnolla ja luotin Danteen! Tämä lähetys alkaa sujua todella hyvin myös, nyt on sitten pidempi kisakatko agissa, seuraava koitos vasta 1.5!