Lähdettiin Marja-Liisan kyydissä Kiteelle jo perjantaina klo 13.00. Perillä oltiin n. klo 19.30, joten kerettiin ottaa yksi paimennustuokio vielä illalla. Dante muisti aika kivasti, että mistä on kyse ja huomasin, että se toimi ihan hyvin ilman jatkuvaa ohjausta. Ihailtiin illalla myös Pian uusinta tulokasta "Väskyä", joka on siis red tri jenkkituonti, aivan ihana otus!

Lauantai aloitettiin paimennuksella klo 09.00. Paikalla oli paljon Ardiente-porukkaa; Dante, Sara, Scifi, Morris, Onni, Mukka, Turre ja Sisu. Lisäksi Hansu oli paikalla kasvattiensa kanssa, Danten puolisisarukset Jesse, Hikka ja Luca. Lisäksi Hansun aivan hurmaava saksantuonti Tinka ilahdutti meitä läsnäolollaan. Tehtiin samaa juttua kuin perjantaina Dante kanssa, kierrettiin rataa ja trenattiin mm. häkistä ottoa ja häkitystä. Otettiin aika pitkä treeni, ja Pia oli ainakin tyytyväinen Danteen, itse olen niin vihreä etten osaa oikein sanoa mitään siitä miten meni... Danten veli Sisukin oli varsin mukavan oloinen, aika samanlainen paimennustyyli kuin Dantella, hitusen kovempi ja aktiivisempi, ja sitä kutsuttiinkin hassusti rännikoiraksi, kun Sisu puikkelehti lampaiden ali! Mielenkiinnolla seurattiin kun muut paimensi ja mentiin lounaalle. Jatkettiin taas iltapäivällä uudella paimennussessiolla, jota ennen kuitenkin Hansu otti kunnon poseerauskuvat kaikista koirista. Dante aloitti jo vähän väsyneenä paimennuksen, joka meni aivan mielettömän hyvin! Dante otti lampaat häkistä hyvin ja rauhallisesti eikä oikeastaan tarvinnut mun apua paljoa yhtään. Tehtiin ihan lyhyt sessio, ja Dante teki hyvin ja rauhallisesti hommia, haki hyvin tasapainopistettä, tulee vielä hieman liian lähelle mutta kuuntelee keppiä todella hyvin. Illalla otin Danten sitten saunarakennukseen jossa yövyttiin Gabin, Saran & Scifin kanssa. Koirat vietti koko päivän ulkotarhjoissa ja Dante ei levännyt pätkääkään.

Sunnuntaina kerettiin paimentamaan kerran aamulla. Dante oli yön aikana kerännyt voimia ja oli taas varsin energinen ja innokas. Päästin sen kiertämään lampaita liikaa ja aiemmilla kerroilla hyvää takanakulkemista ei saatu niin paljoa. Häkitys oli hyvä, ja treenattiin jonkin kerran häkkiin laittoa. Tehtiin aika pitkä treeni ja lopussa Pia oli sitä mieltä, että voitaisiin periaatteessa mennä jo kokeilemaan strated-luokkaan. Pitääs katsoa mennäänkö Stadi Gameseihin vaiko Kiteelle ASCA:n paimennuskisoihin... Iltapäivällä saatiin Riitalta kyyti juna-asemalle ja puskuteltiin sillä Helsinkiin. Dante oli ihan puhki kotona, siis aivan lopussa. Raukka oli räkyttänyt kaikki päivän hetket ulkotarhassa ja yöllä piti vahtia ettei Gabin koirat tule liian lähelle meidän laukkuja, pöhkö koira :) Nyt vaan odotellaan Hansun kuvia, oli kuulemma napsinut viikonlopun aikana n. 3000 kuvaa! Oli tosi kiva nähdä veli Sisu ja puolisisarukset! Luca ja Jesse eivät pahemmin syttyneet lampaille, mutta Hikka näytti syttyvän kunnolla lampaille.