Oltiin Danten kanssa ekoissa voittaja-luokan tokokisoissa Helsingin Malminkartanossa. Ilma oli tätä perussuomalaista kevättä, aamulla satoi räntää ja päivällä vettä ja puhalsi vielä kylmä tuuli. Meidän luokka oli tietenkin yli tunnin myöhässä, joten jouduttiin värjötellä kisapaikalla miltein kaksi tuntia ennenkuin päästiin edes kehään. Tuomarina toimi Ralf Björklund ja voittajassa oli 13 koiraa ilmoitettuna.

Me oltiin heti ekassa ryhmässä, ryhmän tokavikoina. Dante oli kyllä hemmetin hassun näköinen paikallaoloryhmässä, siellä oli 7 noutajaa ja Dante! Alla pisteet ja kootut selitykset ja muut huomioitavat asiat:

  • Maikallamakuu: 10p
Paikallamakuu meni hyvin, meni maahan rivakasti, jäi suoraan. Oli kuulemma ollut hieman levoton, vilkuillut ympärilleen paljon, mutta tuomari ei ainakaan maininnut mitään asiasta.
  • Seuraaminen: 7p
Kävi seuraamisen alussa varsin kuumana. Piippasi liikkeelle lähtiessä, temmonvaihdoksissa ja perusasennoissa. Edisti hieman, mutta ei pahasti. Edistäminen ei haitannut omaa kulkua, piti loistavaa kontaktia koko liikkeen ajan. Hieman ongelmia mm. peruuttamisessa ja askelissa sivuille, ei olla treenattu. Mielestäni parempaa seuraamista kuin 7, olin todella tyytyväinen.
  • Istuminen: 9p
Lähdössä todella pieni piip, seurasi hyvin ja istui nopeasti ja hyvin käskystä. Kun menin Danten ohi taakse, korjasi asentoa ihan pari senttiä, muuten todella hyvä.
  • Luoksetulo: 5,5
Alussa kun piti käskeä maahan, tarvitsi toisen käskyn. Jäi hyvin makaamaan ja tuli käskystä nopeasti. Kun pysäytin käsimerkillä, kääntyi miltein 180 astetta katsomaan, minne pallo meni. Ei kuitenkaan liikkunut, ja pysähdys oli todella nopea. Tuli vauhdilla käskystä, meni todella hyvin maahan ja eteentuloasento oli ok, ehkä ihan hivenen enemmän oikealla puolella, tuli hyvin sivulle. Olisi voinut antaa enemmän pisteitä, ei kuitenkaan liikkunut seisomisessa väärään suuntaan...
  • Ruutu: 8p
Meidän mörköliike. Osaa, muttei ole varma liike. Ruudussa oli nauhat. Ruutukäskystä jäi sekunniksi katsomaan vieressä ollutta tötsää, mutta juoksi itse miltein heti ruutuun. Vauhti oli erinomainen, ei mennyt keskelle, mutta oli kuitenkin selvästi sisällä. Meni ripeästi maahan ja tuli hyvin sivulle, edisti aika reippaasti seuraamisessa.
  • Estenouto: 8,5p
En ihan muista tekikö pienen lähtöpiipityksen kun lähti, mutta muuten nouto oli erinomainen. Luovutus olisi voinut olla hivenen ripeämpi, ei pureskellut ja luovutusasento oli hyvä. Siirtyi nätisti sivulle.
  • Metallinouto: 9,5p
Metalli oli erinomainen, haki ja toi ripeällä vauhdilla, ilman piiptystä, luovutus hyvä, sivullemeno hyvä. En tiedä mistä tuomari rokotti, itsekin sanoi että se oli erinomainen.
  • Tunnistusnouto: 0p
Jo ennen liikettä tiesin, että nyt tulee nolla. Dante veti paljon kierroksia noudoista ja kävi todella kuumana. Jäi kumma kyllä odottamaan kun liikkeenohjaaja vei kapulat ja käännyin poispäin. Käskyni oli mahdollisiman rauhallinen ja nähtävästi liian hiljainen, tarvitsi uuden käskyn. Juoksi sataa ja tuhatta tunnareille, haisteli hieman niitä, nappasi oikean, tiputti, otti kerran ainakin kaikki vuorollaan suuhun, koitti mahduttaa pari suuhun samanaikaisesti, nappasi oikean, kehuin ja toi sen.
  • Kauko-ohjaus: 0p
Ekassa siirrossa oli maahan-istu, nousi seisomaan. Muuten teki kaikki siirrot ilman lisäkäskyjä, tuli n. 1,5 koiranmittaa eteenpäin. Käytin vanhoja käskyjä, koska en tahdo pilata uusia, työn alla olevia käskyjä.
  • Kokonaisvaikutelma: 6p
Kokonaisvaikutelma laski mm. siksi, että liikkeiden loputtua Dante juoksi hakemaan ylimääräisen kapulan, ja oli muutenkin levoton liikkeiden välissä.
  • Pisteitä yhteensä: 184p - ei tulosta

Tuomari piti varsin tiukkaa linjaa, joltain muualta tuomarilta oltaisiin samoilla liikkeillä saatu 3-tulos, mutta eihän sillä oikeastaan ole niin väliä, jos ei ole 1-tulos. Tuomari oli kuitenkin reilu ja mukava, yksi lemppareistani. Sanoikin ihan lopussa, että koirassa on potentiaalia todella hyväksi, pitää vain saada viettiä laskettua. Kysyi ikää ja totesi siihenkin, että keskittymiskykyä tulee sitten iän mukana, on vielä kuitenkin niin nuori. Kaiken kaikkiaan olin todella iloinen Danten suorituksesta, keskittyi hyvin muhun, piti yllä loistavaa kontaktia koko ajan, teki juuri niin hyvin kun olen opettanut (paitsi luoksetulon). Jaksoi hyvin kaikki liikkeet peräkkäin eikä missään vaiheessa hyytynyt. Tästä on hyvä jatkaa treenejä!