Danten vatsa oli hieman kutistunut yön aikana, mutta oli se vielä hemmetin pyöreä. Kuitenkin eilinen huono vointi oli parantunut ja Dante oli täynnä energiaa. Vaikka olin ilmoittanut vain Danten, lähdettiin molempien koirien kanssa Malminkartanoon junalla ja oltiin kentällä 9.00. Päivä alkoi teorialla, jossa Christa kertoi näkemyksiään koirasta, sen oppimisesta, omista metodeistaan jne. Pääsiin aloittamaan käytännön treenit n. 10.45. Oltiin arvottu järjestys ja jokainen sai aina kerralla ottaa yhden ongelmaliikkeen, jossa Christa sitten auttoi. Me valittiin kaukkarit ja tunnari.

Kaukkarit:
Aloitin kertomalla, mikä on ongelma ja miten olen treenannut niitä Danten kanssa. Sitten näytin vielä kaukkarit kertaalleen läpi. Christa oli sitä mieltä, että Danten vire on ihan väärä, se on ihan liian kierroksilla ja virettä pitää laskea paljon jotta se voisi keskittyä kunnolla. Hänestä se, että peruutan koiran edessä on periaatteessa hyvä idea, muttei sovi Dantelle koska se kerkeää liikkeen lisäksi tehdä 3 muuta ei-toivottua asiaa ennen palkkaa ja koska se on koko ajan liikkeessä, ei se keskity vaihtoihin. Sitten Christa kokeilin vaihtoja Danten kanssa maassa oikein rauhallisesti ja sitten opasti mua miten pyytää liikkeet ja palkita ne rauhallisesti. Rakennettiin sitten retkituoleista pieni "karsina", jottei Dante voisi liikkua eteen tai sivulle. Koska Dantella on kaukkareissa samat käskyt kuin normaalielämässä (sit, down), ja se ei ole opetettu tekemään niitä kaukkareita miettien oikein, niin mun pitäisi ottaa täysin eri komennot kaukkareiden istuun ja maahanmenoon. Myös ehdotti näin ennen koetta treenaamaan samankaltaisessa karsinassa että se edes hieman hiffaisi paikalla oloa.

Tunnari:
Sama ongelma viretilan kanssa, Dante on aivan liian korkeassa viretilassa. Kun näytettiin tunnari, se juoksi täysiä niiden luo ja randomisti valitsi ekan ja sähelsi kauheasti. Dantehan on osannut tunnarin hyvinkin joskus, mutta Christa oli sitä mieltä että vire täytyy muuttaa ja ottaa pari askelta taaksepäin. Joten otettiin ihan tunnarin piilotusta heinikkoon, Christa antoi aina neuvoja, että käske sen rauhoittua, silittele, hiljainen ja rauhallinen käsky jne. Monen toiston jälkeen Dante selkeästi alkoi rauhoittua ja työskenteli todella hyvin nenällään. Sitten laitettiin hämytunnareita ja Christa vei oman tunnarin monta metriä hämyjen taakse. Dante haki hienosti ja tehtiin pari toistoa. Christa oli erittäin tyytyväinen ja ehdotti, että treenataan heinikossa tai ruoholla näin kunnes vire laskee, sitten voidaan alkaa pikkuhiljaa vaikeuttamaan.

Yhteenveto meistä:
Dante on vilkas ja innokas, mutta suoritus kärsii nopeuden takia juuri esim. kaukkareissa, tunnarissa (joka ei ole nouto!!!!) ja seuraamisessa. Meidän pitää treenata useammin, pienissä pätkissä. Itse pitää olla mahdollisimman rauhallinen ja en saa hyväksyä sinnepäin-suorituksia.

Päivä oli muutenkin erityisen antoisa, vaikka kerettiin itse tehdä vain kaksi liikettä, katseltiin muiden suorituskia ja kuunneltiin neuvoja. Ymmärsin monta asiaa, joita en ollut ennen tajunnut. Esim. kun opetan jotain uutta, korjaan jotain vanhaa tms. ja kun koiran suoritus hidastuu selkeästi, ei se ole huono asia. Olen itse aina säikähtänyt tätä, mutta kuulemma se on normaalia koska koira joutuu ajatella tarkemmin mitä se oikein tekee, vauhti paranee kun tulee varmuutta. Myös luoksetulon pysäytyksen mielikuvaharjoittelua (koira juoksemassa tien yli) pitää kokeilla. Samoin noudossa vauhtia voisi saada tuontiin palkkaamalla matkasta, ei haittaa vaikka koira tiputtaa kapulan palkalla (olen aina yrittänyt välttää tälläisiä tilanteita, jossa koira "rikkoo" liikkeen saadessaan palkan). Myös seuraamisessa se, että normaali kävely ja hidas kävely voi olla saman tempoisia, vaihda vain askelpituutta ja se "fuskaa" silmää tehden niistä erinäköiset. Myös Christa esitti mielenkiintoisen näkemyksen korjauksesta. Kun koira tekee virheen, sanoo jotain että koira tietää tehneensä virheen, ottaa uudestaan (eli korjaus), tästä ei kuitenkaan pidä palkata, koska silloin koira oppii tekemään oikein jo ensimmäisellä kerralla. Toiston jälkeen pieni tauko ja otat uudestaan, palkkaat.