Herättiin aamulla klo 05.40 ja valmistauduttiin ajomatkalle Raisioon äidin ja Danten kanssa. Napattiin matkalla Emmi, Emmin äiti ja Sara mukaan ja oltiin perillä Raisiossa n. 8.20. Koe aloitettiin klo 9.00 esittelyllä ja yleisellä ohjeistuksella. Koska nämä oli mun ja Emmin ensimmäiset pk-kisat, oltiin hieman ullalla mutta sen verran tajusin oli että alo-luokkalaiset jäi ensin tekemään tottiksen ja esineruudun (meitä oli 7) ja voittajaluokkalaiset lähti maastoon. Lämppäsin Danten ja otin sen kanssa pari kertaa eteenmenon muistinvirkistykseksi ennen omaa vuoroa.

Tottis:
Tottiksessa meitä oli parina kolme ja vuoroteltiin liikkeiden ja paikallaolon kanssa. Dante meni ensin paikallaoloon kun belgi teki tottista. Pysyi hyvin paikallaan ja sain käydä hakemassa sen kun belgi suoritti vielä hyppynoutoa, koska sen omistaja joutui uusimaan heiton mooooonta kertaa. Arvosana erinomainen. Sitten tauko kun belgi oli paikallaolossa ja Sara suoritti Emmin kanssa liikkeet. Sitten oli meidän vuoro tottiksessa ja Sara oli paikallamakuussa. Seuraaminen alkoi ok, reagoi paukuissa ekaan katsomalla taakseen, mutta tokalla ei reagoinut. Tuntui hitusen paineistuvan paukusta, mutta kehuin hiljaa ja jatkoi taas iloisesti. Täyskäännöksissä erkani turhaan ja ryhmässä meinasi mennä lähellä olevaan katokseen tervehtimään äitiä. Arvosana hyvä, oli kuitenkin iloinen ja hyvä kontakti. Istuminen kaikin puolin mainio, arvosana erinomainen samoin kuin maahanmeno ja siitä luoksetulo. Hitusen oli vinossa edessä, mutta muuten moitteeton. Nyt Dante tuntui jo pikkasen hyytyvän, joten innostin sitä vähän juoksemalla ja kannustamalla. Tasamaanouto ok, turhan hidas palautus ja hieman pureskeli kapulaa, olisiko tullut erittäin hyvä. Hyppynoudossa hyppäsi hyvin yli, otti kapulan, muttei sitten hypännyt takaisin. Parilla uudella tuo-käskyllä kiersi esteen ja toi kapulan mulle, arvosana puutteellinen. Hyppynoudossa teki muuten hyvin, mutta pysähtyi ihan hetkeksi toiselle puolelle kapulan suussa ennenkuin toi, tuomari ei kuitenkaan nähnyt tätä ja saatiin erinomainen. Eteenmenossa lähti tosi hyvin, mutta Dantelle tuli uskonpuutos n. 5 m ennen oikeaa paikkaa ja jäi katsomaan mua. Lähti kuitenkin uudella käskyllä hyvin eteen, mutta vaati kaksoiskäskyn maahanmenossa, arvosana puutteellinen. Yhteispisteet 81/100 ja tuomari oli Jorma Lankinen, joka sanoi palautteessa ainakin sen, että koira on turhankin innokas, huomautti piippailusta ja pureskelusta.

Esineruutu:
Oltiin esineruudussa kuudensia, joten kerkesin valmistella Dantea hyvin. Otettiin odotuksessa pari nenänavausta ja mentiin sitten esineruudulle. Alue tuntui hieman pieneltä, mutta ei se mitään! Lähetin Danten vasemmasta päädystä ja Dante eteni mainiosti syvälle hyvässä linjassa. Puolivälissä se pysähtyi, nokka meni ylös ja koira syöksyi sivulle ja tuli takaisin lapanen suussa! Tuomai totesi, että eipä tuossa paljoa kereinnyt arvostella, aikaa kului viidestä minuutista 20 sek. Pisteet 30/30!!

Maasto:
Jonkin aikaa piti odotella, että voittajakoirat oli valmiita, ja sitten ajettiin maastoon. Mä jäin A-pisteelle ja Äiti lähti Danten ja Emmin kanssa B-pisteelle. Ensin lähti Sara, joka oli kuulemma lähtenyt tosi hyvin, mutta palasi takaisin kun Dantea lähetettiin. Tämä ei todellakaan ollut syy miksi Dantella ei onnistunut maasto, jonka piti olla meidän varma osio! Dante oli kuulemma käynyt tosi kuumana B-isteellä, pitänyt meteliä kun Äiti kävi hakemassa viestilapun ja muutenkin ollut tottelematon (korkeassa vietissä). Emmin mukaan Äiti oli kuitenkin tehnyt kaiken oikein, innostanut avainsanalla (viesti, nyt juostaan viesti!) ja Dante oli käynyt lähdössä kuumana. Käskyn saatuaan ei kuitenkaan lähtenyt, vaan jäi pyörimään jalkoihin, komensi haukkumalla ja oli ihan pihalla että mitä tehdään. Oli sitten antanut uusia käskyjä, mutta Dante ei hiffannut yhtään että mitä tehdään. Sitten Sara tuli metsästä takaisin ja se oli siinä. Nähtävästi uusi ohjaaja, pitkä odotus & matka, kasa kummia ihmisiä ja koiria oli liian suuri häiriö ja Dante oli mennyt ihan sekaisin. Hieman olin pettynyt, mutta toisaalta se oli kyllä ihan oma vika, ollaan treenattu ihan liian vähällä häiriöllä ja lyhyillä odotuksilla.

Kaiken kaikkiaan oli todella positiivisesti yllättynyt koko kokemuksesta, Dante toimi hyvin vaikka oltiin koko eilinen tokokisoissa. Ilmapiiri oli kivan leppoisa eikä meno ollut läheskään yhtä virallisen tuntuista kuin tokokisoissa. Nyt treenataan ahkerasti, tylsä vain että seuraavat viestikokeet 400 km säteellä on todennäköisesti vasta syksyllä, kesällä on kisoja vain jossain Oulusta ylöspäin...