Aamulla herätessäni klo 8.30 (liian aikaisin vapaapäivänä!) oli takana huonosti nukuttu yö. Olin ihan varma, että nukun pommiin ja myöhästyn ekasta alkeis-ja jatkokurssikoulutuksesta, joten heräilin puolen tunnin välein tarkistamaan ajan... Kyllä jännitti koko matkan AST:n kentälle, mitä jos en osaisi opastaa koirakkoja? Miten ne esteet nyt opetettiinkaan? Dante pääsi mukaan kun en sitä raaskinut yksin jättää kotiin.

Nähtävästi äitienpäivän takia paikalla oli erittäin vähän kurssilaisia, mutta jaettiin toisen kouluttajan Katsun kanssa ne kahteen ryhmään, mulle tuli maksit. Teemana oli A, pussi, putki, hyppy, pöytä ja pituus. Kouluttaminen olikin yllättävän helppoa ja mukavaa, ryhmäni koirat olivat varsin taitavia eikä niillä ollut pahemmin ongelmia. Treenattiin alkeiskurssilaisten kanssa ensin 1,5 tuntia ja sitten oli vuorossa vielä pienempilukuiset jatkoryhmäläiset. Niitä ei edes viitsitty jakaa kahteen ryhmään, vaan oulutettiin sitten Katsun kanssa yhdessä aina yhtä koirakkoa. Teemana oli sivulle irtoaminen ja kontaktit radalla. Kehiteltiin itse kaksi radanpätkää ja koulutettiin sitten niitä. Mukavaahan se oli vaikka keli oli varsin helteinen.

Lopetettuamme otin vielä lyhyen pätkän Danten kanssa. Ressukka oli joutunut seuraamaan muiden menoa 3 tuntia ja oli todella innoissaan kun oli vihdoin sen vuoro! Tehtiin samoja ratajuttuja jotka oltiin rakennettu jatkoryhmälle ja pitkästä aikaa treenattiin myös pöytää. Puomi alkaa sujua todella kivasti, se on saanut huimasti lisää vauhtia! Katin mukaan voisin alkaa vapauttaa Dantea useammin heti kontaktilta, näin voitaisiin saada vielä enemmän vauhtia. Katsotaan nyt miten ensi viikon kisat menee ja sitten pitäisi taas varata Dantelle hieronta-aika, sen liikkeet alkaa taas tuntua jäykiltä, varsinkin selästä :(