Viestitreenien jälkeen matkattiin bussilla Purinalle. I-HAH:in vappukisoissa oli tarjolla yksi agilityrata kaikille luokille ja tuomarina oli Anne Savioja. Olin ilmoittanut molemmat koirat maxi3:iin, jonka rataantutustuminen alkoi n. klo 17.30. Rata oli suhteellisen helppo, ja koiria oli kisaamassa 32kpl, josta suurin osa Helsingin seudun nimiä. Meidät oli laitettu kisaamaan väärän seuran (agryn) alaisuuteen, ja kun koitin muuttaa sitä, kerrottiin että lisenssin mukaan kisaamme agryssä! Ärsyttävää, nyt pitää alkaa taas vääntämään kättä sen lisenssiasian kanssa...

Ensin oli vuorossa Stella. Lämppäsin koirat hyvin samaan aikaan, niiden välissä oli vain 7 koiraa. Rata alkoi kivasti, päästiin hyvin kahden ekan suorassa linjassa olevan esteen päässä olevalle puomille eikä Stella livahtanut sen alla olevaan putkeen. Puomin alastulokontakti oli hyvä, lähetys läpinäkyvään putkeen, ja hypyn kautta kepeille. Sain Stellan väärältä keppipuolelta sisään ja varmistin keppien lopun kädellä auttaen. Sitten putkeen ja hankala kolmen hypyn sarja. A:lle ja lähetys putkeen josta hypyn kautta puomin alla olevaan putkeen. Rinnakkaisten esteiden yli ongelmitta ja putkeen, josta piti viedä pituudelle. Tässä Stella meinasi karata väärään suuntaan pituuden ohi, mutta sain sen vedettyä pituudelle jonka se hyppäsi ihan vinosti, mutta silti oikein. 180 asteen käännös keinulle ja vikalle hypylle. Vauhti oli Stellalle ihan sitä normaalia, eteneminen ei ollut kamalan nopeaa, mutta käännöksissä voitettiin aikaa. Tulos oli 0 rv, aika -3,21 ja sijoitus 6/32! Tää oli Stellan viides nolla jos mietitään sm-kisoja, jonne ei tietenkään x-rotuiset saa mennä, ja tänä vuonna toinen nolla (kisattu vain 6 kisaa!).

Olin vielä ihan hapoilla ja hengästynyt kun oli Danten vuoro. Hieman innostin patukalla ennen omaa vuoroa ja sitten radalle. Alku meni hyvin, vedätin puomin alastulolla liikaa ja kontakti oli tosi nippa nappa. Nopea päästö putkelle ja takaa kierrettävän esteen jälkeen tuli luvattoman suuri kaari, joka miltein johti takaisin puomille, mutta sain sen vedettyä kepeille. Kolmoshyppysarjassa tuli turhan paljon kaarretta, mutta päästiin A:lle. Alasmeno oli tosi hyvä, pysähtyi juuri sen pienen hetken, mutta selkeästi pysähtyi. Lähetys putkelle ja lennosta vaihdoin hieman ratasuunnitelmaa, joka ei onneksi koskautunut, vaan oli hyvä veto. Sitten vain rata loppuun, pituudella vein Danten pitkälle, ettei varmasti tulisi yksikään palikka alas. Tulos olikin sitten 0 rv, aika -5,76 ja sija 2/32!! Tämä oli myös 5 SM-nolla! Meno oli kaiken kaikkiaan ihan hyvää, pari liian suurta kaarretta ja huono puomin alasmeno. Hävittiinkin voitajalle vain 0.20 sek :)

Palkintojenjaossa kävi ikävä kyllä niin, että yksi Purinan jakaavista ständeistä kaatui ja Stella säikähti sen pamausta. Stella pakeni kaulapannastaan ja juoksi peloissaan putkeen eikä meinannut tulla pois. Dantekin säikähti Stellan vahvaa reaktiota ja muuttui varsin hermostuneeksi. Kaiken lisäksi joku neropatti alkoi puhkia ilmapalloja Purinan sisällä ja molemmat koirat hermostui oikein kunnolla. Meillä olikin varsinainen työ päästä juna-asemalle, varsinkin Stella oli ihan hermostunut. Päästiin kuitenkin kotiin turvaan vappuääniä kokoamaan voimia ensi viikonlopun kisoja varten!