Koska oma treeniryhmämme oli tänään tauolla, päätin ottaa vastaan Katin kutsun tulla vierailevaksi tähdeksi heidän aamuryhmäänsä. Treenit alkoivat jo 9.00, joten urheasti vain ylös seitsemältä ja matkaan Oittaalle. Porukkaa oli yllättävän paljon, paikalla 10 koiraa, joka tuntui suurelta kun omissa treeneissä on ollut se 6-8 monesti. Tallattiin keskialue ja koko aamun heitelehtinyt keli päätti onneksi muuttua aurinkoiseksi ja sadepilvet väistyivät. Dante sai odotella tutussa kopissa ja lähti kahdeksantena. Treenien teemana oli toisiaan lähellä olevat piilot, jotta koirat oppisivat pitämään kiinni yhdestä hajusta vaikka saisivat uusia hajuja työskennellessään.

Dantella oli kolme maalimiestä, joiden piiloja en tiennyt. Lähdettiin matkaan innolla, viime kerran ongelmat oli onneksi unohdettu ja koska tänään ei kenellekkään ammuttu, niin ei tarvinnut ottaa paineita siitä. Lähetin Danten keskikasalle ja se sai heti hajun bunkkerin alueelta. Ajattelin, että maalimies on bunkkerin toisessa osassa, joten odotin Danten käyvän siellä ja jähmetyin. Kati sitten käski liikkumaan, mutta Dante oli vaihtanut hajua ja löysi miltein heti hieman keskemmältä karsinan oven alta maalimiehen. Meni hyvin luo, kävi maahan ja otin kiinni. Lähetin uudestaan ekalle hajulle, mutta hetken kaarrettua nappasi toisen hajun ja paikansi sen ylhäällä olevaan ruumisarkkuun, jonne pomppasi maalimiehen seuraksi. Lähetys takaisin ekalle piilolle, josta pienen kiertämisen jälkeen löytyi bunkkerin alta kolmas maalimies. Dante oli bunkkerissa käynyt maahan siinä, missä maalimies oli sen alla, muttei löytänyt ihan toisessa paikassa olevaa sisäänkäyntiä.

Kati oli varsin yllättynyt Danten vauhtiin ja menoon, mutta oli sitä mieltä, että välillä tekee hyvää treenata kaikki maalimiehet kerrallaan piilossa, jotta koira oppii juuri pysymään hajulla vaihtamatta sitä. Hajun vaihtamisessa ei sinäänsä ole mitään vikaa, kunhan koira osaa palata vanhalle hajulle eikä jättää sitä. Oli todella hyvät treenit, maalimiehet osaavia ja ryhmä mukava :) Ensi viikolla pitäisi sitten olla jo omat treenit, mutta sinne ei päästäkkään kun olen leirillä. Katin kanssa oli myös puhetta jospa pääsisin hänen kyydillä Kiteelle sunnuntaina vähän paimentamaan kun Kati on menossa katsomaan Demiä & pentua Pialle... Pitää soittaa Pialle ja kysyä jos voitaisiin tulla paimentamaan.