Matkattiin aamupäivällä Danten kanssa junalla ensin Espoon keskustaan, jossa tavattiin Emmi ja kuskina toimiva Emmin äiti. Ajettiin sieltä Nuuksioon treenaamaan viestiä. Pari kartalta katsottua paikkaa eivät osoittuneetkaan kelvollisiksi, mutta lopulta löydettiin kivan oloinen maasto jonne saisi vähän pidemmän matkan. Treenien aiheena oli siis pitkä matka, kunnon odotukset, helppo maasto ja 3 matkaa.

Jäin A-pisteelle, Emmi lähti koirien kanssa B-pisteelle. Välimatka oli n. 800m, maasto helpohkoa, ei mitään ryteikköä onneksi. Dante juoksi ekana, tuli todella hyvin mulle ja palkkasin reilusti nameilla ja riehumalla pallon ja narulelun kanssa. Juotettuani vein sen kiinni ja Dante käyttäytyi taas varsin mallikelpoisesti. Odotus oli n. 20min ja kun Emmi oli C-pisteellä, lähetin Danten. Jälki oli n. 150m pitkä, Emmi ei saanut pidempää kun vastaan tuli taas järvi... Dante lähti tosi hyvin sata lasissa oikeaa reittiä, alku oli hieman ylämäkeä, joten näin siitä varsin pitkän osan. Odotus Emmin luona taas n. 20min ja sitten taas lähetys A-pisteelle. Palkkasin taas reilusti ja vein odottelemaan Emmin paluuta A-pisteelle. Matka oli yhteensä siis melkein 1km.

Yhteenvetona voisi mainita ainakin Danten käyttäytymisen odotuksissa ja lähetyksissä. Se on rauhoittunut selvästi, lepää odotuksissa ja piipittää enään silloin tällöin lähdössä. Kuitenkin innostus ei ole kärsinyt, se lähti ja tuli kyllä täysiä. Treenit on onnistunut nyt todella hyvin jo monta kuukautta, viime kerta kun viesti ei sujunut oli kokeessa, ei ole kääntynyt takaisin pitkään aikaan. Pituutta ei enään tarvi paljon kasvattaa, ollaan miltein kokeen pituudessa. Pari kertaa kun treenataan täyspitkä viesti ennen koetta, sitten vain motivaatiotreenejä. Lisäksi pitäisi päästä treenaamaan niitä häiriötreenejä jossa olisi paljon tuntemattomia koiria ja ihmisiä. Pitää vähän katsella omia aikatauluja ja joko kysellä valmiilta ryhmiltä jos pääsisi joskus mukaan tai sitten koittaa koota kerran tai kaksi omaa ryhmää tutuista ja puolitutuista.