Herättiin taas aikaisin ja matkattiin ensin Keskustaan, josta otettiin bussi Veikkolaan jossa tavattiin Soili jonka kyydissä päästiin Lohjalle. Tarjolla oli kaksi virallista rataa, agi-ja hyppyrata, joilla ratkottiin myös uudenmaanpiirimestaruus, johon emme osallistuneet. Molemmat radat tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen, joka oli tehnyt mukavat sprinttiradat helteiselle kesäpäivälle. Molemmissa luokissa oli n. 50 osallistujaa, ja paljon "nimiä". Kisapaikka oli mulle uusi, todella viihtyisä hiekkakenttä, jota ympäröi ruohoaukeat, puut ja järvi, jossa kävin vilvoittamassa Dantea pariin otteeseen.

Eka rata oli agilityrata, ja starttasimme heti alkupäässä. Rata oli mukava yhdistelmä tarkuutta ja vauhtia. Alun hyppykieputus sujui nätisti, siitä puomille jolla Dante laukkasi koko matkan alas (yleensä hidastaa raviin alasmenossa) ja otti nätisti kontaktin. Suoraan eteenpäin pituus ja muuri, josta välistäveto ja työntö hypylle, jonka jälkeen piti käydä kiertämässä toinen hyppy. Tässä itselle tuli liian kiire ja en vienyt Dantea tarpeaksi pitkälle vaan luotin takaa-käskyyn. Eipä sitten onnistunut, vaan hyppäsi esteen väärältä puolelta ja näin tulos hylätty rata. Jatkettiin vielä A:lle, jolta hyppäsi kontaktin yli, toruin ja otettiin uudestaan, josta jatkettiin sitten suoraan maaliin.

Hyppyrata olikin sitten varsin suoraviivainen eikä siinä ollut kuin kaksi näkyvää ongelmakohtaa. Eniten päänvaivaa tuotti ohjaussuunnitelma, radan olisi voinut ohjata todella monella järkevällä tavalla. Rata alkoi kahdella esteellä ja tiukalla viennillä avo-kepeille. Dante tuli turhan kovaa kepeille ja jäi "jumiin" ekaan väliin, kun ei meinannut mahtua seuraavaan väliin. Ei saanut pujotteluun kunnolla rytmiä, tämä hidasti ainakin 1-2sek. Siitä hyppyjen kautta putkeen, jossa piti viedä tyrkyllä olevan pään ohi, onnistui hyvin vaikka jäin taas pitämään turhaan. Lähetys pussiin ja sitten kilpaa koiran kanssa suoran loppuun, josta pituudelle ja putkeen. Olin suunnitellut putken loppuun valssia, mutten kerennyt ja lennossa vaihdoin plani B:hen, jonka olin myös harjoitellut, sylikäännös. Suora vielä maaliin ja tulos 0 rv, aika -6,28 ja sija 10/50! Hieman harmitti keppisähläys, aika olisi ollut muuten todella hieno, nytkin jäätiin voittajasta 3 sek.

Dante tuntui kaiken kaikkiaan erilaiselta, hyvällä tavalla. Ehkä osasyy oli se, että ollaan kesän aikana kisattu vain vaikeilla pohjilla (ruoholla, matolla) ja nyt tutulla hiekalla oltiin molemmat varmempia. Ehkä myös eilinen juoksukilpailu auttoi avaamaan röörit ja parin viikon agitauko ja kesän aikana pidetty kisatauko ovat tehneet tehtävänsä. Tavoite on nyt saada syyskaudella sm-ja mm-nollat kasaan niin keväällä voidaan kisata vähemmän ja keskittyä treenaamaan. Nyt on sitten 4 nollaa kasassa, joista 2 ovat hyppynollia, joten niitä ei tarvita enään, ellei tule tuplanollaa... Katsotaan mitä ensi viikon 5 starttia lisäävät saldoon.