Kilpailtiin hirmuisessa helteessä Riihimäellä yhdellä agi-ja hyppyradalla, tuomarina Salme Mujunen. Päästiin kisapaikalle Ellin kyydillä ja Dante sai majailla Ellin häkissä kisapäivän ajan. Koiria oli 35 ja 33 makseissa. Vaikka päivä ei ollut oikeastaan kamalan pitkä, se tuntui erikoisen rankalta todella kovan helteen takia, kenttä oli varsin karu ja varjot olivat harvassa. Mujunen oli tehnyt taas vaihteeksi varsin suoraviivaiset juoksuradat ja rimat olivat tapissa eli 65cm.

Agilityrata sisälsi vain kontaktiesteistä A:n, kivaa vaihtelua. Alku oli hyppy ja suoraan avo 90asteen kulma kepeille. Menin keppien taakse ja vedin sisään, joka sujui tosi hyvin. Siitä 90astetta A:lle, hyvä ja loppuun otettu kontakti, josta hypyn ja muurin kautta lähetys ekaan putkeen. Lähetin Danten kaukaa putkeen ja pingoin putken päähän vastaanottamaan, josta heti vienti toiseen putkeen, josta takaaleikkauksella kolmanteen. Parin hypyn kautta vielä yhteen putkeen, jonne lähetin taas tosi kaukaa ja juoksin valssaamaan putken eteen. Suora sarjaeste, josta eka rima tippui kun oma käsi kävi alhaalla reippaasti. Parin hypyn kautta vielä A:lle uudestaan ja sprintti maaliin. Hyvä rata, hyvät kontaktit, harmi se yksi rima. Tulos oli 5 rv, aika -15,17, joka olisi ilman rimaa riittänyt tokalle sijalle, sija 8/35.

Hyppyrata alkoi vihdoin tuskallisen odotuksen jälkeen, porukka oli selvästi jo vähän kypsä, eikä taas tapissa olevat rimat ilahduttanut. Ei mitään tolkkua hypyttää niitä tällä kelillä... Rata alkoi tiukalla hyppypyörityksellä, jossa oli paljon takaakiertoja. Siitä suoraan putkeen ja kamala suora pituus, okseri ja putkeen. Meni ihan hyvin, suoralla Dante jäi onneksi hieman odottamaan mua jolloin kerkesin viedä sen kepeille. Kepeiltä 90astetta pukeen, josta taas 90astetta toiseen putkeen ja tiukka käännös hypylle. Menin valssaamaan hypyn taakse, mutta jäin vähän turhan lähelle hyppyä jolloin Dante löi jarrut ja tipahti hypyn päälle. Loppupyörityksen kautta vielä maaliin, tulos taas 5 rv, aika -16,18 ja sija 10/33. Aika oli n. 2sek hitaampi kuin luokan nopein aika, ei paha :)

Dante harvemmin tiputtaa rimoja, mutta nyt tapissa olleet rimat ja omat ohjausvirheet koituivat kohtaloksemme. Meno oli muuten kyllä tosi hyvää, vahtia oli ihan riittävästi, juuri sen verran että pysyi homma hanskassa. Varsinkin ekan radan putkille lähetykset sujuivat tosi kivasti, Dante irtosi ja minä juoksin! Huomenna sitten toivottavasti Tampereella, katsoo nyt miten onnistutaan loppujen lopuksi päästä paikalle. Huomiselle on muuten luvattu ukkosta ja 26 astetta lämpöä, kuulostaapa hauskalta...