Aamulla isä kävi hakemassa mut ja Danten kotoa ja napattiin Emmi ja Sara matkan varrelta. Pikkuinen Brie pääsi myös mukaan ihmettelemään suuren suurta maailmaa. Suunnattiin Järvenpäätä kohti, jossa oli kolme kisaa 3-luokalle, mutta olin ilmoittanut Danten vain kahteen ekaan agilityrataa kun niitä hyppynollia ei tarvita. Brie sai tulla mukaan kun kävin ilmoittautumassa. Kannoin ihan sylissä ja alkuun pelotti selvästi, karvakasa tärisi ja tuntui varsin jännittyneeltä. Mutta ihan parissa minuutissa rauhoittui ja maassa tutki paikkoja, ihmisiä ja koiria varsin tarmokkaasti. Päivän aikana Brie kerkesikin keikkua kehän laidalla vaikka kuinka, hokasi agilityradalla olevat koirat ja tuijotteli tiiviisti niitä, paini samankokoisen pennun kanssa, teki tuttavuutta kaikkiin kisapaikalla oleviin lapsiin ja suurimpaan osaan aikuisista, tervehti gööttejä (mm. isoisoäitiään Leilaa) ja rauhoittuikin kivasti häkkiin. Kaiken kaikkiaan Briestä on kasvamassa todella reipas göötti!

Eka rata oli Markku Vuorisen tuomaroima, mukavan haasteellinen rata. Alkupyöritys meni hyvin. Koska meillä on jo niin hyvin nollia, uskalsin kokeilla vähän riskillä keppikulmia, jotka oli miltein 90asteen avot. Heitin kepeille ja takaaleikkasin, joka toimi kuin unelma! Siitä suoran kautta putkeen ja puomille, joka meni myös erinomaisesti, juoksi ihan alas asti ja otti nätin kontaktin. Siitä kieputus A:lle, taas hyvä kontakti ja pituudelle. Tässä lähdin itse liian aikaisin etenemään sivusuunnassa seuraavalle esteelle ja Dantelle tuli kiire mun perään, jolloin pituuden vika palikka kaatui. Tämän jälkeen ohjauksesta katosi paras terä ja sipsuteltiin loppurata. Tulos oli sitten 5rv, aika .8,22 ja sija 9/54. Vaikealta radalta tuli vähän nollia, sääli ettei meidän onnistunut nappiin, olisi ollut voitto...

Toinen rata oli Martti Salosen yhtälailla haastava, mutta mukava rata. Rata oli varsin hyppärimäinen paitsi se sisälsi A:n ja keinun. Ansaesteitä oli tyrkyllä paljon. Rata alkoi ihanasti hyppy ja suora 90asteen avokulma kepeille. Menin suoraan ekan keppivälin taakse ja kutsuin Danten siitä ja auntoin kädellä kepeille. Tämä toimi kuin unelma ja olin mukavasti oikealla puolella seuraavaa estettä varten, jonka jälkeen jatkettiin A:lle. Sain heitettyä vielä putkeen, mutta sitten tuli musta aukko. Dante tuli jo putkesta kun mä vielä mietin minne hemmettiin sitten piti mennä. Kuuliainen koirani ei tehnyt oneksi omia johtopäätöksiä, ja muistinhan mä sitten minne päin. Rata jatkui kuuten kivasti, mutta todella harmittavasti vika rima tippui! Kuulemma olin vain heittänyt vikan esteen yli enkä muistanut "vielä yhtä estettä". Tulos näin ollen taas 5rv, aika -7,16 ja sija 9/58. Nyt ei aika olisi riittänyt voittoon ilman virhettä, mutta tosi hyvä rata kaiken kaikkiaan!

Täältä jatkettiin sitten suoraan Janakkalaan maatilalle viikoksi, josta pian lisää...