Isä heitti mut ja koirat aamulla AST:n kentälle, jossa oltiin sovittu Tiian ja tolleri Rasmuksen kanssa treenit klo 11.00. Tehtiin ensin Tiian eilisen ohjatun treenin rata, joka oli jo valmiiksi tehtynä. Ihan normaali rata, ei siinä kummankaan koiran kanssa suurempia ongelmia/haastetta. Sitten rakennettiin Hau Openin Anja Lehtiön tekemä kisaavien rata:

809205.jpg

Muutettiin pikkaisen mm. muurista tehtiin hyppy ja A:n alla olevan putken kulmia vaikeutettiin siirtämällä ne ihan A:n kylkiin. Alku oli tosi kiva, menin puomin linjan ohi ja otin kutsulla, josta heitto putkeen. Ekalla yrittämällä kääntyi puomille, mutta tokalla maltoin ottaa enemmän käteen. Tiian ehdotuksesta kokeilin juosta etseen 17. ohi valmiiksi keppien vasemmalle puolelle, ja Dante sai suorittaa putket miltein itsenäisesti. Otin sitten vastaan kepeillä ja Dante taipui kivasti seuraavaan väliin. Sitten putkeen ja estekieputus ja A:lle. Takaaleikkasin A:lla ja jötin Danten suorittamaan A:n itse kun jäin putken 11. luokse. Tässä tuli sitten ongelmaksi se, että Dante ei meinannut millään tajuta takaaheittoa putkeen, vaan koittijatkuvasti hypätä putken päälle. Loppurata sujuikin tosi kivasti, varsinkin takaaleikkauksella heitto putkeen ja Danten oma työskentely esteillä 14. ja 15. Valssi vielä esteen 17. toisella puolella ja loppuun. Tehtiin pari eri kertaa, hioen eri kohtia ja sitten treenattii hieman A:ta narulelulla jotta saisin itsenäiseen A:han vauhtia.

Otettiin Stellan kanssa myös pari kertaa, mummeli oli ihan innoissaan kun pääsi agilityradalle pitkästä aikaa. Tein hieman erilailla radan kun Stella ei hae esteitä samalla tavalla kuin Dante. Keli oli tosiaan mielettömän kuuma, vielä kuumempi kuin eilen. Koirat jaksoi kuitenkin hyvin, vaikka tietenkin tuo meidän kentän  pohja verottaa vauhtia ja energiaa kun se on niin raskas. Illalla on sitten vielä rauniotreenit, ehkä nyt sitä energiaa olisi vähän vähemmän. Ja sitten illalla voisi ottaa tunnaria ja kaukkareita kun ollaan purettu turhat energiat päivän aikana...