Suunnattiin aamupäivällä helteestä huolimatta Talin pk-kentälle treenaamaan Danten ja Stellan kanssa. Kenttä oli onneksi vapaa, paikalta oli juuri poistumassa treenaajia kun tultiin sinne. Jätin koirat varjoon kiinni ja kävin viemässä lelun kentän kauimmaiseen päätyyn eteenmenoa varten. Sitten hain Danten ja lähetin eteen. Kenttä oli sieltä päästä todella epätasainen ja ruoho ylikasvanut, mutta Dante juoksi hyvin miltein loppuun, mutta ei nähnyt lelua ruohikossa joten etsi sitten jälkeni ja jäljesti leleulle, joka on ihan ok koska juoksi kuienkin päätyyn käyttämättä nenää. Otettiin pari toistoa eri suuntiin ja sitten treenattiin hieman hyppy-ja estenoutoa. Molemmat menivät hyvin, palkkasin lelulla mutta kuuma sää tuntui hieman syövän Danten leikki-intoa.

Loppuun otettiin vielä ampumistreenit. Kävin köyttämässä Stellan kunnolla kiinni ettei se pääsisi pakoon ja mentiin mahdollisimman kauas Stellasta. Jätin Danten maahan paikallaoloon ja menin n. 30m päähän, jossa seisoin naama Danteen päin ja ammuin 4 kertaa, jokaisen paukun välissä n. 20sek. Danten ainut reaktio oli toisen paukun jälkeen kääntyi lonkka-asentoon, mutta muuten ei tuntunut paineistuvan kamalasti. Sitten heitin vähän palloa ja ammuin kun Dante haki sitä, tein tämän 3 kertaa. Kahdella ekalla kertaa lopetti hetkeksi jahtaamisen ja katsoi mikä se oli, mutta jatkoi sitten. Vikalla kerralla alkoi jo hieman paineistua ja toi pallon ravilla. Otin vielä yhden eteenmenon ja ammuin kun Dante juoksi eteen, idasti hieman ja toi lelun tosi hitaasti, ei innostunut enään leikkimään kovinkaan aktiivisesti, oli selvästi paineistunut, mutta toimintakyky ei lähtenyt. Otin vielä maahanmenon-luoksetulon, ja hyvin toimi. Ehkä pikkaisen rauhallisemmin.

Paukuissa Dante selvästi paineistuu vasta kun paukkuja on tullut useampi, ei tuntunut paineistuvan kunnes vasta 5-6 paukun jälkeen. Paineistuminen ei ollut kamalan selkeä, ulkopuolinen ei varmasti olisi huomannut sitä ellei tuntisi Dantea. Meno hidastui ja Dante passivoitui jonkin verran kun ei ollut käskyn alla (ei halunnut leikkiä) mutta käskyn alla teki töitä. Lähdettiin kotiin vasta kun Dante tuntui normaalilta ja Dante vaikutti ihan normaalilta kotimatkalla, kun taas hermoheikko Stella oli todella säikky ja rauhaton. Lisää treeniä vaan!