Maanantaina tapahtui sitten se, mitä olen pelännyt jo kauempaa. Oltiin ensin treenaamassa tokoa Danten kanssa ja Stella oli mukana. Otettiin eteenmenoa, hieman seuraamista ja kaukkareita. Välissä tein pikkujuttuja Stellan kanssa. Kun lopetin, lähdettiin kävelemään metsää pitkin kotia kohti. Sitten kuului laukaus. Sitten toinen, kolmas, neljäs jne. Molemmat koirat olivat vapaina ja Stella meni ihan paniikkiin. Dante ei ensin paljon välittänyt, mutta sitten alkoi ihmetellä Stellan käytöstä. Koitin itse ollan mahdollisimman normaali, mutta Stella lietsoi Danten nopeasti samaan pelkoon ja kun paukut ei loppunut, oli mulla pian kaksi pakokauhuista koiraa. Koitin rauhoittaa Dantea, mutta ei onnistunut ja kun käänsin selkäni, koirat olivat hävinneet. Stella löytyi läheltä, mutta Dantea ei näkynyt missään. Lähdim etsimään sitä sitten ihan paniikissa, Dante ei ole koskaan aikaisemmin kadonnut. Kun olin tutkinut koko pienen metsän, kuulin sireenejä kotimme suunnalta ja lähdin paniikissa sinne. Dante löytyi oven edestä ja onneksi kunnossa ilman poliisivalvontaa! Vein Danten sisälle sitten ei-niin-hellästi, ohi kulkeva naapuri piti mua varmaan raivohulluna... Koirat onneksi rauhoittui sisällä.

Illalla mentiin sitten isälle katsomaan Brietä ja treenaamaan paukkuja. Samalla halusin katsoa mitä tämänpäiväinen oli tehnyt. Brietä en ollut nähnyt kahteen viikkoon ja että se oli kasvanut! Mielettömän suloinen ja reipas otus! Brie vietti koko illan koittaen saada Danten kiinnittämään huomiota siihen ja onnistuikin loppuillasta hirveän juoksukohtauksen lopuksi. Dante leikkikin Brien kanssa ja tuntui sulavan sille. Repivät myös lelua, Brie voitti joka kerta :) On sillä kyllä hurja taistelutahto! Käytiin myös pellolla paukuttelemassa Dantelle, Brie tuli myös kuuntelemaan niitä. Isäni piti kiinni Dantesta kun lähdin kauemman maksalaatikon kanssa ja ammuin. Kävin heti antamassa Dantelle herkkua ja toistin taas saman. Sitten jäin itse Danten kanssa ja isäni ampui samalla kun Dante söi. Brie vähän ihmetteli laukauksia, muttei mitenkään pelännyt.

Tiistaina oli sitten agilitytreenit monen viikon tauon jälkeen. Kouluttajana oli Anna-Leena ja meitä oli paikalla viisi. Rakennettiin pitkä rata, josta tehtiin kolme lyhyttä treenipätkää. Danten vuoro oli kolmantena, joten kerkesin verkata kunnolla ennen omaa vuoroa. Eka pätkä oli täynnä tiukkoja käännöksiä (valssin ennakointitreeni) ja loppui A:han. Tämä meni ihan hyvin ja toistettiin pari kertaa. Toka rata oli hieman samanlainen, mutta se sisälsi myös puomin, johon rata loppui. Saatiinkin hyvä kontaktitreeni! Käännökset oli hyviä, mun pitäisi vain muistaa pysyä lähempänä koiraa niin ei tulisi hidasteita liikkeeseen kun oma vauhti hidastuu kun odotan koiraa. Vika rata oli tokan radan tyylinen, mjtta siinä oli mukavat avo-kepit, johon sain hyvän takaaleikkauksen. Lisäksi otettiin välissä uutta keinua patukan kanssa jotta saataisiin siihen vauhtia. Oli kivat treenit ja saatiin Ansulta kyyti Leppävaaraan treenien loputtua.