Menimme tänään kaatosateessa treenaamaan viimeisen kerran viestiä ennen viikonlopun koetta. Paikka oli viime torstailta tuttu Halkojärvi Luukin ulkoilualueen lähistöllä. Kyseessä oli siis EPK:n treenit ja olin isäni kanssa likenteessä kun Emmi ei päässyt tällä kertaa mukaan. Sade oli selvästi karsinut heikommat ja meitä oli treenaamassa vain kolme koirakkoa. Koska ollaan treenattu lähiaikoina niin paljon hankalia treenejä, päätin että lyhyt motivaatiotreeni olisi paikallaan nostamaan viettiä ja intoa. Koska kaksi muuta koirakkoa halusivat myös lyhyemmän treenin, tämä sujui hyvin.

Isäni meni B-pisteelle, joka oli todella lähellä, ehkä 150m. Dante lähti toisena ja juoksi hyvin ja täysiä luokseni. Palkkasin kunnolla ja laitoin hetkeksi puuhu odottamaan. Jälkipätkä oli suurin piirtein saman verran, 150m ja Dante pääsi lähtemään miltein heti. Lähti kovaa ja päästi jopa pienen lähtöäänen! C-pisteeltä miltein samantien takaisin mulle ja kovaa tuli! Laitoin Danten lähipuuhun jotta se voisi katsoa kun muut kaksi koiraa juoksivat vielä pari pätkää. Dante kävi otsi kuumana ja tuntui että nopeat lähdöt kiihdyttivät. Dantelle jäi selvästi into jatkaa juoksemista. Oli kuulemma ollut isäni päässä vähän vallaton, koitti karata lähdöstä jne.

Ennen kotiinlähtöä treenasin vielä paukkuja. Laitoin Danten istumaan ja eteen maksalaatikon jämät. Ammuin kaksi kertaa varsin läheltä, etäisyys n. 15m, ja annoin luvan syödä kun otti katsekontaktia (piti katsekontaktin koko ajan). Kun Dante oli syönyt maksalaatikon syöttelin vielä vähän nameja ja pyysin istumaan, maahan jne. Dante oli selvästi vähän paineistunut ja hieman tavallista herkempi ympäristölle, muttei mennyt lukkoon tms. En vaan oikein tiedä mitä tämän kanssa pitäisi tehdä, treenata usein, harvoin...?