Meillä on ollut varsin mielenkiintoiset kaksi viime viikkoa! Lähdimme luokkalaiseni/viestiparini Emmin ja Danten ja bc-Saran kanssa Janakkalaan 26.8 Jussilan luomutilalle kahdeksi viikoksi. Syynä tähän matkaan oli lukiomme biologiankurssi, jossa kaikkien oppilaiden oli mentävä töihin luomu/tai biodynaamiselle tilalle kahdeksi viikoksi. Paikka oli varsin pieni tila, 8 hevosta, 3 lehmää (+ sonni), lauma lampaita, kissoja, vuohia, 4 koiraa ja 5 ihmistä. Yöt vietimme puuvajassa, jonka lämpötila täsmäsi ulkona olevan kanssa, katto vuoti, seinissä oli valtavia reikiä ja lähimetsässä oli Danten mielestä herkullinen kuolleen lehmän pää ja suolet.

Treenasimme ekalla viikolla kovasti tokoa viikonlopun nuorten sm-kisoja varten. Hinkkasin Danten kanssa pääasiassa tunnaria ja kaukkareita, joihin sain selvää parannusta, mutta uusi tekniikka ei ilmennyt ennen torstaita, eli liian myöhään viikonlopulle, mutta edistystä kuitenkin! Kävimme myös koirien kanssa ratsastamassa, Dante ei pahemmin hevosista välittänyt. Lisäksi koirat olivat kaikki päivät mukana hommissa metsässä ja pelloilla, joissa ne juoksivat ja leikkivät kuin heikkopäiset tuntitolkulla! Lisäksi paimennettiin lampaita jonkin verran, mutta se ei ottanut onnistuakseen ilman aitausta.

Lähdimme ekan viikon päätteeksi Raumalle nuorten sm-kisoihin (joista erikseen juttua) ja maanantai-aamuna taas matkattiin takaisin Janakkalaan. Toisella viikolla Dante pääsi sitten paimentamaan mm. lehmiä ja sonnia! Suureksi yllätyksekseni Dante ei yhtään pelännyt uhittelevaa ja päälle käyvää sonnia, vaan pakotti sen tahtomaansa suuntaan. Myös lehmät saivat satikutia Dantelta jos koittivat niskuroida ja juosta yli. Käytiin parilla pitkällä ja erittäin vauhdikkaalla ratsastuslenkillä koirien kanssa jossa Dante sai kyllä pistää koipea toisen eteen pysyäkseen perässä. Suuren liikuntamäärän vuoksi suurensin ruoka-annosta, jonka lisäksi koirat saivat joka aamu kaurapuuroa ja Dante söi pihalla olevia lihakimpaleita (sen saman lehmän). Kylmä ilma ja ruoka kasvattivat Danten karvaa muuten silmissä!

Lisäksi tokalla viikolla käytiin tiistaina treenaamassa viestiä. Kolme matkaa, eka matka n. 900m, jälkipätkä 300m. Eli päästiin aika lailla koemittoihin. Maasto oli varsin haastavaa ja siinä oli 3 peltoa metsän lisäksi. Dante juoksi todella hyvin ja kovaa, ei mitään ongelmia. Ensi viikolla mennään sitten treenaamaan EPK:n ryhmän kanssa jotta saataisiin häiriötreeniä ennen kokeita. Lähdimme sitten perjantaina takaisin Helsinkiin, josta matkattiin suoraan Kiteelle Pialle paimennusviikonloppua viettämään. (lisää omassa otsikossaan)