Dantelle ja minulle Nuorten SM-hopeaa agilitystä!

889363.jpg

Vietettiin viikonloppu Raumalla nuorten suomenmestaruuskisoissa. Päästiin kisoihin Tiian & tolleri-Rasmuksen kanssa, joiden kanssa jaoimme myös hotellihuoneen la-su yönä. Ajettiin lauantaina kisoihin jotka alkoivat klo 9.00 kisojen virallisella avajaisella. Ekana päivänä lajina oli siis toko. Sitten jouduttiin odottelemaan klo 11.30 asti, jolloin voi-luokka päästiin aloittamaan. Dante oli varsin kivassa vireessä, taas turhan kuuma, mutta ei kiehunut yli kun oltiin treenailtu jo jotain juttuja ennen kehään menoa. Oltiin mukavasti ekoja. Meidän rivi näytti sitten tältä (tuomari Ilkka Sten):
  • Paikalla makaaminen: 9p - vaihtoi lonkkaasentoon
  • Seuraaminen: 9p - täyskäännökset ei tarpeeksi tiiviitä
  • Istuminen: 9,5p - pieni vartaloapu (?)
  • Luoksetulo: 8p - muuten täydellinen, mutta lähti pysäytyksestä ennen kutsua
  • Ruutu: 10p - täydellinen, ei mitään parannettavaa
  • Hyppynouto: 9p - vino luovutus
  • Metallinouto: 9,5p - hitusen vino palautus
  • Tunnari: 0p - maistoi kahta ekaa, toi oikean
  • Kaukkarit: 5p - kaksi lisäläskyä, eteni ja nousi vielä istumaan kun tulin luo
  • Yleisvaikutelma: 10p - hienoa yhteistyötä :)
  • Yhteispisteet: 135,5p - 2-tulos, sija 5/10
Eipä tuohon voi paljoa enään lisätä. Osa onnistui, osa taas ei. Voittajaluokassa oli suureksi yllätyksekseni paljon hyvätasoisia koiria, parina viime vuonna meidän tuloksella olisi ollut varmasti palkinnoilla. Parin tunnin kuluttua oli sitten vielä kaksi erillistä agilitystarttia samassa paikassa, ekalta Dantelle hyvä 0rv ja toinen sija! Tokalta radalta (hyppäriltä) tippui yksi rima, joten tulos 5rv. Molemmat tuomaroi Pertti Siimes.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa agility. Onneksi sade oli loppunut kun saavuttiin puolen päivän aikaan kisapaikalle eikä sitä enään kuulunut. Karsintaradalta (joka oli myös samalla virallinen agilityrata) Dantelle ja mulle puhdas rata ja taas sijoitus oli toinen. Hävisimme samalla belggarille kuin eilen. Rata meni ihan hyvin, vaikka muurilla vähän kolisi. Samalla saimme muuten sm-kisoihin nollat kasaan, mm-karsintanollia tarvitaan vielä 2. Eipä tarvi sitten keväällä stressata niitä :)

Tällä tuloksella saimme sitten menolipun finaaliradalle, jossa kisasivat kaikista tasoluokista 3 parasta, eli makseja oli 9. Meitä ennen mennyt bortsu teki niin kovan ajan, että olin ihan varma että siihen ei päästä. Kuumensin Dantea todella paljon ennen rataa ja Dante kävi todella ylikieroksilla. Aikaa ei ollut jäädä varmistelemaan kontakteja joten Dante aika lailla hyppäsi puomin ja A:n alasmenojen yli, mutta löysästi kontaktivirheitä antanut tuomari ei sakottanut. Ihan radan lopussa ollut keinu vei sitten monta ylimääräistä sekuntia kun halusin varmistaa sen puhtaan radan ja olin varma ettei aika kuitenkaan riitä. Olisin vain vedättänyt kovemmin niin olisi voinut riittää.. No, tällä suorituksella voitettiin kuitenkin nuorten sm-hopeaa! Kotiinviemisiksi saatiin sitten kolmet pokaalit, kolmet ruuat ja kivaa pikkukrääsää. Kyllä sijoittuminen on aina kivaa!