Lähdimme viettämään paimennusviikonloppua Kiteelle perjantaina miltein heti kun saavuimme kotiin Janakkalasta. Tavattiin Lea ja Tami-aussie Pasilassa ja matkattiin heidän kanssa Kiteelle. Matka sujui varsin rattoisasti, vaikka ajettiinkin vahingossa väärää reittiä... Päästiin kuitenkin perille 21.00 mennessä, mutta koska oli jo pimeä, sai toiveet perjantai-illan paimennuksesta jäädä. Oltiin ekat paikalla, meidän lisäksi viikonloppuna oli paimenessa Kaisa & Sisu-veli, Gabi & koirat, Juha & Kerkko, Riitta & Turre ja Pia & koirat. Vietettiin rattoisa ilta rupatellen, ja nukuttiin aitassa Lean kanssa. Koirat tuli hyvin toimeen, mitä nyt vähän haukkui kun Gabi ja Juha ajoi yöllä paikalle.

Aloitettiin aamun paimennukset kymmenen maissa. Ekalla paimennuskerralla homma alkoi hyvin, mutta itse otin Dantea turhan kovaan haltuun ja Dante meni aika hämilleen. Lampaat olivat todella kevyitä, ja niitä oli varsin haasteellista paimentaa kun on tottunut raskaampiin eläimiin jotka tulee jalkoihin. Dante meni aika lukkoon loppua myöten kun komensin sitä liian tiukkaan. Sitten lampaat juoksi päälleni ja vedin komeat lipat, jolloin Dante tuli katsomaan mitä tapahtui ja rentoutui. Otettiin pieni kierros ja häkitettiin lampaat. Iltapäivällä otettiin sitten uusi kierros. Nyt meni jo huomattavasti paremmin kun annoin Danten tehdä itse töitä ja en komentanut niin paineella. Häkitys toimi kivasti (ulos otto ja takaisin laitto), tehtiin rataa ja koitettiin myös "kulkuporttia" joka on siis avoimen radan juttu ja meni ihan kivasti ekaksi kerraksi. Olin muutenkin tosi tyytyväinen Danten työskentelyyn! Illalla vietettiin sitten iltaa ja koirat sai (kuten myös päivällä) vietää aikaa tarhoissa.

Sunnuntaina herättiin vähän aikaisemmin ja Sisu ja Kaisa ei ollut paikalla. Oli kiva kun meitä oli niin vähän, ei mennyt tuntikausia yhteen sessioon. Eka sessio meni todella loistavasti, kolmas kerta onkin yleensä paras. Kaikki tuntui osuvan kohdilleen, ehkä me voitaisiin ensi kesänä mennä kokeilemaan sitä koetta. Treenattiin myös hieman kuljetusta, jota pitäisi alkaa harjoitella jos mielimme joskus avoimen luokan kokeisiin. Lampaat alkoivat jo hieman "raskaantua" ja eivät säntäilleet enään samalla lailla pakoon kuin eilen. Kun kaikki koirat olivat käyneet paimenessa, otettiin saman tien uusi roundi. Dantea alkoi selvästi jo vähän väsyttää, sen huomasi mukaan tulleesta äänestä. Ei dante haukkunut, mutta piti sitä haukku/ininä-mökää jonkin verran. Tätä sitten kielsin, en halua että paimennukseen tulee taas ääniä mukaan kun siitä ollaan jo päästy. Treenattiin taas kulkuporttia ja nyt alkoi tuntua siltä, että itsekin alan tajuta vihdoin hommaa ja päästä jyvälle lampaiden sielunelämästä.

Kun oltiin paimennettu, käytiin vielä yhdellä pellolla tekemässä tottista ja harjoittelemassa paukkuja. Gabi teki ensin seuraamista Scifin kanssa ja Dante oli paikallaolossa, jossa ammuin itse kahdesti. Ei noussut tms. mutta oli selvästi hieman paineistunut kun vapautin liikkeestä. Sitten vaihdettiin osia ja Gabi ampui kerran kun seurautin Dantea. Oli selvästi paineistunut, ei jättänyt paikkaa muttei ottanut katsekontaktia! Otettiin pari eteenmenoa, jossa Dante tuntui palautuvan hyvin. Tätä pitää selvästi treenata vielä... Lähdimme sitten takaisin ajamaan Lean kanssa takaisin Helsinkiin. Olipa kiva viikonloppu, toivottavasti pääsemme treenaamaan taas heti kun lumet sulavat keväällä ja ehkä voisimme kokeilla niitä ASCA-kokeita kun Pialla on kisat elokuussa.

Tässä on pari kuvaa viikonlopulta (kuvaaja Juha Löytöläinen)

900159.jpg

900161.jpg

900162.jpg