Sunnuntaina oli Lemmikkimessujen yhteydessä Vantaalla Myyrmäkihallissa kaksi agilitykisaa kolmosille. Molemmat kisat tuomaroi Kari Jalonen. Halli oli aivan pakattu kaikenkarvaisilla elukoilla ja agilityradan ympäröi sankka joukko katsojia. Alustana oli kisoissa mattopohja, joka oli mielestäni esim. karsintojen pohjaa liukkaampi, mutta hyvää treeniä. Kokeilin ekalla radalla laittaa Danten tassuihin pepsiä, ja tokalla radalla ei ollut mitään. Mitään suurepaa eroa en ainakaan huomannut.

Eka rata oli suht. helppo agilityrata, jossa kaikki kontaktit. Rimat oli harvinaisesti 55cm korkeita. Liukas alusta vaikutti selvästi Danten vauhtiin, se varoi tosi selvästi ja meni aivan puoliteholla. Kontaktit meni virheittä, mutta ei kuitenkaan ottanut niin hyvin kuin olisin halunnut. Harmittavasti radan lopussa Dante liukastui muurilla ja tipautti yhden palikan, joten tulos oli 5 rv, aika -6,57 ja sijoitus 15/32. Taas vitonen, alkaa olla meillä aika vakkaritulos...

Toka rata oli myös agilityrata, sisältäen kaikki kontaktit ja rimat taas 55cm. Rata alkoi kivasti hyppy-pussi-hyppy-välistäveto-hyppy. Alku meni kivasti ja Dante kulki vauhdilla. Ennen keppejä itsellä meni vähän plasmat sekaisin kun jäin hetkeksi odottamaan Dantea isossa kaarteessa ja siirryin hätäisesti kepeille. Jumituin tietenkin ekan välin eteen, jolloin Dante ajautui tokaan väliin ja tästä tuli vitonen. No, takaisin alkuun ja kepit uudestaan. Koska vitonen oli jo alla, pysäytin Danten reippaasti kontakteille ja istutin monta sekuntia puomin ja A:n päässä. Rata meni muuten virheittä ja tällä radalla Dante oli selvästi varmempi matolla. Tulos oli taas 5 rv, aika -1,42 ja sija 13/30. Mitäs turhaan hienoa vitosputkea katkaisemaan nollalla ;)

Kaikenkaikkiaan oli tosi mukavat kisat. Yleisö eli mukana täysillä ja oli kiva vaihteeksi saada kunnon aplodit radan lopussa. Dantella piti jalat yllättävän hyvin, ei mitään kamalaa sutimista, mutta toisaalta Dante ei ole muutenkaan sen tyyppinen koira vaan kulkee kevyemmällä askeleella. Olisi kyllä kiva päästä useamminkin treenaamaan mattopohjalle, varsinkin mm-karsintoja ajatellen. Olin tosi tyytyväinen kyllä siihen, että sain vikalla radalla otettua kontaktit, kuuluttajakin totesi että katsokaan kuin hienot kontaktit koira ottaa :)