Ohjatut treenit alkavat vasta kahden viikon päästä Purinalla, mutta koska meillä on halliaika varattu jo, niin mentiin keskenämme treenaamaan illalla. Sovin isäni kanssa, että tavattaisiin Purinan edessä klo. 20.00 ja hän toisi siis Brien. Tämä oli Brien ensimmäinen kerta hallissa, hieman ihmetteli mutta tottui tosi nopeasti eikä ympärillä kuuluva meteli yhtään haitannut.

Aloitettiin putkesta. Lelu ei oikein innostanut samalla tavalla kuin nami, joten tehtiin namin kanssa. Ensin otettiin ihanpari kertaa putki kutsulla ja sitten jätin toiseen päähän namilautasen ja lähetin putken läpi. Tämä onnistui tosi hyvin ja tehtiin pari toistoa ja samalla pidensin putkea kunnes se oli maksimipituudessaan. Käänsin myös hieman päitä, ei mitään ongelmaa. Otin myös vähän kauempaa että Brie ei lähtenyt ihan putken aukosta, vaan piti juosta metri putkelle ja sitten läpi, eikä taaskaan mitään ongelmia. Tein samalla lähetys namilautaselle-tyylillä hyppyä rima maassa. Eli piti vain juosta riman yli ja kehikon läpi.

Pidin Brien kanssa tauon ja otin Danten. Dante kävi todella kuumana kun oli joutunut seuraamaan Brien treenejä. Otettiin ihan nopeat kontaktitreenit puomilla ja A:lla vetonarun kanssa. Eli jätin lelun n. 2 metriä kontaktista eteenpäin ja juostiin täysiä kontakti, Dante jäi sekunnin murtoosaksi kontaktille ja vapautus lelulle. Lisäksi otettiin vähän keppienhakutreeniä avokulmasta.

Sitten vaihdoin taas koiran ja Brie pääsi harjoittelemaan mm. käteentulon alkeita. Tätä treenasin niin, että juoksi vain ja kutsuin Brietä mukaan ja syötin liikkeestä namia ohjaavasta kädestä. Treenataan näin hallintaa ja ohjatun käden puolella kulkemistä. Sitten harjoiteltiin hieman puomin alasmenokontaktia ja pussia. Pussi sujui ongelmitta, tokalla kerralla Brie jo juoksi kankaan ali ongelmitta! Puomilla söi vain takatassut puomilla namia namialustalta. Lopussa leikin vielä vähän narulelun kanssa jotta oppisi myös taistelemaan agilitykentällä. Muualla kyllä taistelee innoissaan, mutta jos häiriötä on liikaa niin ei malta.

Otin Danten kanssa vielä nopean harjoituksen hyppyjen kanssa. Treenasimme pakkovalssia, käteentuloa vauhdissa ja ulospäintyöntöä. Dante teki todella hyvin ja vauhdikkaasti, mutta harmittavasti treenien loputtua säikähti vesipullon pitämää ääntä ja meni ihan hui kamala-moodiin. Siitä on tullut nyt parissa viikossa todella ääniherkkä... Ei se ole ennen ollut näin yliherkkä, muuallakin tuntuu olevan oikein ekstra mamis, mistäköhän johtuu? Olisikohan sillä joku kausi menossa... Pitääpi seurata tilannetta tarkkaan.