Koska meillä alkaa ohjatut treenit vasta ensi viikolla, mentiin Danten kanssa itsenäisesti treenaamaan Purinalle perjantaina. Olin sopinut Tiian kanssa että treenattaisiin yhdessä jotain mm-kisojen rataa. Tiia tuli myöhässä, n. klo. 20.30 ja rakennettiin rataa puolisen tuntia. Tiian tuomista kolmesta vaihtoehdosta valittiin maksien agility-yksilörata, koska kontaktit oli aika lailla valmiiksi oikeilla paikoilla. Rata näytti alkuperäisesti suunnilleen tältä:

981716.jpg

Mulla oli mukana Dante ja Stella, joiden kanssa otin rataa, Danten kanssa sitten lisäksi hinkattiin vaikeita kohtia. Tiivis alku meni ihan mukavasti, Dante kääntyi hyvin hypyltä putkeen ja puomin jälkeinen hyppypyöritys meni kivasti. Eka ongelma tuli 9. ja 10. kohdalla. Dante ei jostain syystä yhtään hakenut 10. hyppyä, vaan juoksi ohi parikin kertaa. Ongalma oli mun liiallisessa ennakoimisessa, oli kääntämässä pois ennekuin edes lukitsi hypyn. Toka hankaluus tuli kepeillä. Kääntyi hyvin muurilta kepeille mutta ajautui pari kertaa väärään väliin. Sain ongelman paikattua sillä, että seisoin lähempänä keppejä ja "pakotin" sen oikeaan väliin. Radan vaikein kohta (ainakin meille) oli hyppy-pituus. Sitä hinkattiin paljon ja kokeilin eri tapoja millä saada se onnistumaan (vienti, pakkovalssi, takaaleikkaus). Loppua treenattiin vielä ihan erikseen viemällä lelua vikan esteen taakse ja treenaamalla eteen-käskyä.

Stellan kanssa tehtiin rataa pari kertaa läpi. Stella kulki tosi kivasti, suurin virhe tuli lentokeinusta ja puomin alasmenosta. Mummeli oli varsin onnellinen kun pääsi pitkästä aikaa agilityradalle. Tehtiin tehotreeniä n. tunti ja lopeteltiin siinä kymmenen maissa. Oltiin kaikki aika puhki kun hinkattiin rataa niin paljon ja saatiin onneksi taas kiva loppuverryttely kun piti kävellä juna-asemalle. Tällä kertaa en harmittavasti saanut Brietä mukaan vaikka se oli alunperin suunnitelma. Brie tulee meille kuitenkin hoitoon ensi viikoksi, sitten voidaan käydä treenaamassa uudella kentällä Puolarmetsässä :)