Jälleen takana on täysin treenivapaa viikko, omaa laiskuuttani en ole saanut aikaiseksi treenata mitään. Ollaan kuitenkin käyty viikon mittaan parilla hölkkälenkillä ja palauteltu mieleen vetovaljaita ja niiden käskyjä. Tänään kuitenkin suunnattiin taas agilitytreeneihin Purinalle. Kouluttajana oli Kati ja Danten lisäksi paikalla vain bc-Jatta!

Rakennettiin pieni harjoituspätkä B-maajoukkueen yhdestä treeniradasta. Ei mikään kamalan vaikea, mutta pari mielenkiintoista ohjauskohtaa. Dante kävi tosi kuumana kun lämmittelin, mutta radalla Dante oli ihan eri koira kuin yleensä. Ei haukkunut, ei irronnut yhtään, eteni tosi hitaasti ja ei halunnut namia/lelua. Heti kun lopetettiin, nuuski maata ja teki muita sijaistoimintoja ja käyttäytyi tosi hermostuneesti. Ihmeteltiin vähän mikä sille tuli, mutta sitten tajusin. Toinen ryhmä harjoitteli keinua, ja joka kerta kun keinu pamahti alas, Dante hätkähti. Ei ole ennen reagoinut agilityssä pehmeästi oikeastaan mihinkään, mutta nyt meni keinun pamauksesta todella passiiviseksi.

Lopetettiin rata siihen, ja katsottiin kun superkiihkeä Jatta teki rataa. usutin Dantea oikein haukkumaan ja Dante kiihtyi hyvin kun joutui seuraamaan Jatan rataa. Kokeiltiin sitten uudestaan ja nyt oli taas normaali. Tokalla radalla sama juttu, kun kuuli keinun pauketta reagoi selävsti, mutta palautui katsomalla muiden menoa. tehtiin itse keinu pari kertaa, ei pelännyt itse keinun suorittamista, mutta selvästi meni lukkoon siitä syntyneestä äänestä. Ainut selvitys jonka keksin tälle on viime viikon keinusäikähdys lentokeinun kanssa. Tosi paska juttu, toivottavasti sunnuntain kisoissa ei ole keinua. Keinu on aina ollut meidän heikko lenkki, se vaatii todella paneutumista nyt...

Muuten treenit meni hyvin, ei sen suurempia huomioita. Lopputreeneistä isä toi Brien Purinalle ja otettiin senkin kanssa vähän agia. Ensin s:n muotoista putkea, sitten puomin alastuloa samalla tavalla kuin ennen, namilautaselta nameja samalla kun istutaan on/off asennossa puomin päädyssä. Lisäksi tehtiin keinua niin, että isä talutti Brien keinun päähän, mä pidin keinua ylhäällä ja samalla kun ruokin lihapullalla, nostin keinua ylös ja alas. Ihan lopuksi otettiin vielä pikkaisen pussia, ei mitään valittamista. Briellä on hampaat vaihtumassa, joten lelun retuuttaminen ei meinannut onnistua, mutta hyvin saalisti narulelua :) Treenien lopuksi saatiin Purinalle myös Danten uusi hieno koiratakki, oikein mittatyönä tehty, AST:n värit ja logo sekä nimi kirjailtuna sivulle, nyt kyllä kelpaa!