Eipä olla keretty viikon aikana paljoa mitään treenata, huono keli oli varmasti pääsyy, pimeää, sateista ja viikon loppupuolella lumimyräkkää ja jäätä joka on nyt sulanut inhottavaksi töhnäksi jään päälle. Eli tuskin treenataan tokoa vieläkään. On tää talvi ollut oikein priimaesimerkki Suomen ihanista vuodenajoista...

Oltiin taas treenaamassa Purinalla, kouluttajana oli tällä kertaa Kati ja meitä oli paikalla vain neljä. Kati oli laatinut todella kivat, mutta kuitenkin vaativat radat. Niissä oli just tarpeeksi pyöritystä ja tekniikkaa vaativia kohtia, mutta pääsi myös ohjaamaan takaa, irtoamaan ja menemään kovaa! On parit viime treenit ollut ehkä turhan helppoja ja nyt kun Dante oli normaali kuuma ja vauhdikas itsensä sen kanssa oli todella kiva treenata!

Mentiin ekoina ekalle radalle. Rata alkoi hypyllä ja kahdella vierekkäisellä hypyllä jossa ekalla ohjattiin ulos ja tokalla takaisin omalle puolelle ja siitä u-putkeen. Lisäksi vieressä oli suoran putken sisäänmeno. Ekalla olin hieman jäljessä ja Dante suihkaisi väärään putkeen. Tokalla kerralla olin liian edellä ja Dante bongasi jo tokan hypyn jälkeen putkenpään ja oli suorittanut sen ennenkuin kerkesin edes inahtaa. Kolmannella kerralla onnistui tosi nätisti ja siitä tehtiin poispäinkäännöksellä hyppy, Dante kääntyi tosi nätisti. Sitten vekillä hypylle ja u-putkeen. Siitä piti viedä suoraan putkeen toisen putkenpään ohi ja taas meni hyvin. Suoralta putkelta 90 asteen sulkukulma kepeille, ekalla kerralla vein koko matkan mutta tokalla Kati komensi jäämään taakse ja antamaan Danten hakea itse. Täyskäännös ja keppien rinnalla olevan pituuden yli. Takaaheitolla takaisin suoraan putkeen josta 90 asteen käännös heti, ekan putkenpään ohi vienti ja tokaan. Ekalla kerralla meni hyvin, tokalla sekoitti toisella puolella seisovan Katin jalat mun jaloiksi ja kääntyi sinne. Sitten hypyn ja takaaleikkauksen kautta keinulle, joka meni ihan ok. Jätin kontaktille istumaan hetkeksi ja vielä loppu kaksi hyppyä takaaohjauksena ja A:lle, johon rata loppui. Tehtiin pari kertaa ja kokonaisuudessa meni tosi kivasti.

Toka rata oli melkein sama rata toisin päin vain. Alkuun saatiin hyvä treeni siitä, kun mä seison samalla linjalla koiran kanssa mutta parin metrin päässä, ja pitäisi saada Dante hyppäämään sivusuuntaan. Se onnistui ottamalla pari askelta Dantea kohti ja näin sain hyvin ajoitettua valssini tokan esteen taakse, josta tiukka vienti keinulle. Keinulle tultiin ihan ilman vauhtia, joten se oli melko hidas. Sitten takaaleikkauksella hyppy joka käänsi Danten tosi kivasti oikeaan putkeen. Sieltä kuljetus taas suoraan putkeen joonka tein ensin poispäinkäännöksellä, mutta valssi toimi paremmin. Sieltä 90 asteen käännös pituudelle josta haastava kulma kepeille. Olin siis Danten vasemmalla puolella ja kepit oikealla pituuden rinnalla. Piti viedä tarpeeksi eteen ja poispäinkäännöksellä kääntää Dante kepeille muitaen pitää oman rintamasuunan eteenpäin. Ihan hyvinhän se meni, kerran käänntyin liian aikaisin ja se vein Danten tokaan väliin. Näitä olisi hyvä treenata vaikka lelun kanssa! Kepeiltä takaisin suoraan putkeen, josta Dante ei meinannut millään kääntyä sitä 90 asteen käännöstä vaan ampaisi todella pitkälle eteen. Kokeilin sitten ensin mennä ihan liki ja napata vahvasti mukaan ja koitin myös jäädä taakse joka ei sitten vaikuttanut haluamallamme tavalla. Siitä taas putken ohi kuljetus toiseen päähän, hyppy ja toisen hypyn kierron kautta takas putkeen ja ekan radan alkuhyppyasetelman kautta A:lle johon taas loppui.

Dante meni tosi kivasti treenit, ei ollut yhtään luimukorva ja kävi tosi kuumana. Innolla odotan kisaamaan pääsyä sitten keväämmällä, kovaa varmasti tullaan menemään! Kovasti juteltiin muiden ryhmäläisten kanssa mahdollisista tulevista ulkopuolisten kursseista ja kyselin vähän jos saisi järjestää hyppyseminaaria. Haluaisin päästä Danten kanssa sinne katsomaan mitä niille sen hypyille voisi tehdä... Olen myös kysellyt eri tahoilta ulkopuolisista kursseista, päästään ehkä keväällä ainakin Aaltosen ja Oreniuksen kursseille. Lisäksi Suomeen on tulossa ulkomaalaisia taitajia kouluttamaan ja toivottavasti AST myös järjestää parit koulutukset ulkopuolisille.

Tässä muuten loistava esimerkkikuva Danten hypyistä. Ei tosiaankaan tarvisi olla noin paljon ilmavaraa, jää leijumaan esteen päälle...

1238368.jpg