Sara tuli siis perjantaiaamuna meille hoitoon siksi aikaa kun omistaja Emmi lähti Kajaaniin katsomaan pentuja koko viikonlopuksi. En viitsinyt jättää sitä kotiin kun lähdin agilitytreeneihin, joten otin molemmat nuoret mukaan. Saavuttiin Purinalle kymmenisen minuuttia etuajassa ja koska halli oli tyhjä otin alkuun Saran kanssa esteitä ihan kokeilumielessä. Irtoaa kyllä hemmetin kivasti ja vauhtia oli! Meitä olikin sitten vähän enemmän, taas koko ryhmä paikalla ja kouluttajana Hilppa. Koska viereisessä ryhmässä oli vain pari treenaajaa, ajattelin mennä sinne tekemään harjoituksia.

Rakennettiin kolme lyhyttä harjoitusta. Eka oli keppikulmatreeni, toka kontaktitreeni ja kolmas hyppypyöritystreeni. Treenasin vuorotellen molempien koirien kanssa, Danten kanssa keskityttiin kontakteihin ja Saran kanssa hinkattiin keppikulmatreeniä. Lisäksi ohjatusti käytiin tekemässä hyppytreeni joka meni ihan kivasti Danten kanssa ja kun vähän muutin ohjaustekniikkaa (liian vahvaa haltuunottoa) niin Sarankin kanssa sujui hyvin.

Sitten vaihdettiin taas omaan ryhmäämme. He olivat kerenneet tehdä yhden radan, ja seuraava oli kisanomainen treeni, jossa Hilppa otti aikaa ja ekasta virheestä piti jättää rata siihen ja odottaa seuraavaa vuoroaan. Tein molempien koirien kanssa tätä, mutta enemmän Saran kanssa. Ihan kivasti meni, vaikka oli kyllä hommaa saada kuuma Sara suorittamaan kontaktit oikein. Onneksi Dantelle on opetettu niin hyvät kontaktit ettei ole tätä ongelmaa! Jäätiin vielä vähän hinkkaamaan paria kohtaa ja lähdettiin vähän vaille kymmenen.

Matkalla juna-asemalle koirat sitten "jäähdyttelivät" vetäen järjetöntä juoksurumbaa ympäri peltoja! Kaksi tunti kovaa treeniä ja energiaa oli vielä vaikka kuinka... Itse olin kyllä aika puhki kun kaksin verroin juoksin, oli kyllä mukavaa vaihtelua ohjata Saraa, joka tosiaan on aika erilainen kuin Dante. Esim. Danten estehakuisuus tuli hyvin esille, Sara ei hae esteitä jos ei anna komentoa, ei riitä että juoksi eteenpäin niinkuin Danten kanssa, joka lukee rataa selvästi paremmin. Mutta kyllä Dantekin voisi vähän paremmin ja kovemmin edetä ja irrota... Seuraavan koiran kanssa sitten ainakin.