Sovittiin Emmin kanssa lenkkitreffit aamupäivälle vakiometsäämme Espoon Puolarmaariin. Hypättiin koirien kanssa bussiin yhdentoista maissa ja pienen sähellyksen jälkeen päästiin kuitenkin perille asti. Käveltiin ensin n. tunti koirien kanssa metsässä, puolet ajasta Dante ja Sara juoksivat metsissä toistensa perässä ja kävivät vain välillä katsomassa missä me ollaan ja syömässä nameja.

Kun löydettiin hyvä maasto, laitettiin koirat kiinni ja tehtiin kolme n. 5x50m kokoiset esineruutukaistaleet. Eli siis n. 5 metriä leveät, täyspitkät 50m kokoiset. Ekaan laitoin esineen ihan takalinjalle (kankaanpala), tokaan laitoin aika keskelle ja vasempaan kulmaan (kynsienleikkuusakset) ja kolmanteen laitoin taas aika takalinjalle (vaikea esine, pieni valkoinen lääkemuovipullo). Danten kanssahan ei olla treenattu esineitä varmaan 4-5 kuukauteen, mutta eipä se ollut unohtanut mitä piti tehdä :)

Ekalla kaistalla lähti hyvin, kävi monta kertaa taaempana muttei saanut ihan takakulmassa olevan esineen hajua kun tuuli puhalsi sitä poispäin. Työskenteli kuitenkin sinnikkäästi, ei pyytänyt mun apua ja pysyi hyvin omalla alueella. Lähetin uudelle pistolle ja nyt meni tarpeeksi taakse ja löysi esineen. Toi kovaa, mutta tiputti vahingossa esineen pari metriä ennen mua eikä edes huomannut! Parin lisäpyynnön jälkeen toi kuitenkin käteen.

Tokalla kaistalla lähti tosi hyvin, kävi takana tarkistamassa ja kun tuli takaisin pysähtyi kuin seinään, seisoi hetken paikoillaan ja syöksyi toiselle sivulle missä esine oli. Toi sen hyvin miltein käteen, mutta kerkesi päästää irti ennekuin sain siitä otteen.

Kolmannella kaistalla oli selvästi jo aika väsynyt, meni hyvin pitkälle mutta ei jostain syystä löytänyt. Tein pari lisälähetystä, mutta vaikka meni ihan selvästi takalinjalle jossa esine oli, ei löytänyt. Vähän epäilin, että huomasi esineen mutta ei reagoinut siihen kun se oli niin "roska". Mentiin sitten yhdessä esineelle ja kun Dante sitä vilkaisi, kehuin oikein kunnolla. Oli vähän yllättynyt, että tämäkö se oikeesti oli? Jätin näyttävästi ison lelun takalinjalle ja laitoin Danten vielä hakemaan sen ja sitten kunnon leikki loppuun.

Kiva kuitenkin huomata, ettei Dante ihan heti unohda homman ideaa, vaan hyvin meni. Ehkä turhan vaikeat esineet, mutta parempi treenata vaikeampaa niin kokeessa tuntuu sitten helpolta. Toinen mihin voisi kiinnittää huomiota on se, että Dante tykkää jäljestää esineet, joka on turhan hidas tyyli. Voisi talloa vain rajat ja ihan vähän sisältä ja heittää esine niin ettei siihen johda jälkiä... Sitten Dante sai katsoa kun Sara haki esineet ja lopuksi Stella-mummokin sai käydä etsimässä yhden lelun, oli sillä kyllä aika hauskaa :)

Lopuksi jatkettiin lenkkiä vielä n. 45 min ja vieläkin jaksoivat Dante ja Sara riehua ja juosta pitkin metsiä. Olivat koirat kyllä aika väsyneitä kun vihdoin päästiin kotiin... Illalla voisi vielä tehdä nopean namiruudun ja ottaa jotain pientä tokoa..