Tänään tuli kauan odotetun kaihigeenitestin tulokset. Oltiin luovutettu verta viime loppukesän aussieopenissa Hannes Lohen geenitutkimukseen ja silmäpeilaustulokset jos lähetti niin sai myös geenitestituloksen tähän mennessä ainoasta tunnistetusta kaihia aiheuttavasta geenistä, joka on HSF4. Geeni on dominoiva ja jos koiralla on yksi geeni se periyttää sen n. 50% jälkeläisistään ja jos sillä on kaksi kopiota se periyttää sen kaikille jälkeläisilleen.
Dante tulos: genotyypiltää normaali, eli ei kanna mutaatiota lainkaan Eli riski sairastua bilateraaliseen posterior polaariseen kaihiin on hyvin alhainen eikä se voi myöskään periyttää sitä. Tosi kiva, mutta tietenkin tämä kertoo vain yhdestä kaihityypistä, voihan tuo kantaa muita kaihigeenejä joita ei vielä tunneta.

Ikävä uutinen oli se, että Danten emänemä Rowdy kantaa yhden kopion tästä geenistä ja on periyttänyt sitä useille pennuilleen. Danten emä Sara on saanut yhden geenin ja suurin osa Saran sisaruksista myös :( Danten siskolla Ronalla ei ollut geeniä, mutta veljellä Sisulla on yksi. Rico-veljen tulosta vielä odotellaan...

Pitää myös kertoa mun oma suuri uutinen! 11.02 (ma) täytin 18 vuotta ja samana päivänä kävin suorittamassa ajokokeen teoriaosuuden hyväksytysti!! Nyt on varattu ajokoe myös 29.02, apua... Toivottavasti menee läpi, sitten mä saan ajella heti maaliskuun alussa. Kyllä se auto helpottaisi tätä koiraharrastusta niin hemmetisti, voitais vihdoin aloittaa sen haku ja raunio-ja agilitytreenitkin olisi paljon kivempia mulle ja koiralle... Puhumattakaan pitkistä kisapäivistä!