Mä olen koko viikon hiihtolomalla, joten keretään mainiosti treenata valoisaan aikaan vaikka kuinka paljon. Lähdettiin koirien kanssa keskipäivällä treenaamaan kentälle. Aloitin viemällä Danten ison lelun kentän päähän sen huomaamatta ja sitten laitoin Stellan ja Danten kiinni ja päästin Brien vapaaksi.

Brien kanssa jatkettiin näyttelytreenejä. Nyt muisti jo tosi hyvin että piti seistä istumisen sijaan eikä ollut mitään ongelmia. Hienosti vain katsoi namia oli se sitten mun kädessä tai maassa ja seisoi ryhdikkäästi. Sitten treenattiin vielä vähän juoksemista. Pikkaisen pomppi alussa mua vastaan, mutta kun pysähdyin ja kielsin joka kerta tajusi se lopettaa ja juoksi oikein nätisti vieressä. Oli aika hassua kävellä juoksuttaessa Brietä, Danten kanssa saa pinkoa minkä jaloistaan pääsee jos haluaa esittää sen liikkeet!

Sitten köytin Brien ja treenattiin Danten kanssa piiiiitkästä aikaa ohjattua noutoa. En muista ollenkaan milloin ollaan viimeksi sitä treenattu, olen joskus viime kesänä varmaan aloittanut sen koulutuksen, mutta kauheasti ei olla sitä otettu. Aloitettiin helpolla niin, että kapulat oli pikkaisen Danten ja mun välissä ja matka oli lyhyt. Pikku hiljaa siirsin niitä taaemmas ja taaemmas sekä kauemmas toisistaan. Palkkana joka kerta suoraan tuonnista narulelu, Dante sai tiputtaa kapulan matkalla. Ainut missä Dantella oli hankaluuksia oli se, kun vaihdoin suuntaa, eli Dante istui nenä toiseen päähän (ei tehty merkillä, vaan vein Danten istumaan sinne missä merkki tulee olemaan) niin yritti hakea kapuloita edestä, missä ne tavallaan oli ollut aikaisemmin. Muuten meni tosi hienosti!

Sitten vastapainoksi otin pari ihan kokonaista noutoa jotta saataisiin luovutus mukaan eikä Dantelle jäisi liian vahvasti idea aina vain tiputtaa kapula kun tuo sitä mulle. Palkkasin namilla heiton jälkeen ja sitten vasta sai hakea. Varsinkin kapulan ottaminen oli tosi tyylikäs, ei lainkaan saalistusta, vaan kiersi nätisti kapulan taakse ja toi sieltä - fiksu koira! Vauhti oli erinomainen ja piti kiinni tosi hyvin. Ainoastaan luovutusasento oli hiukan vino oikealle, korjasin sitä ja palkka tuli vetoleluna mun liivin etupuolelta, eli suora tiputus Danten suuhun.

Sitten otettiin paikallaoloa, joka näyttää muodostuneen varsinaiseksi ongelmaksi! Laitoin Stellan ja Danten makaamaan vierekkäin ja leikin vähän Brien kanssa kauempana. Dante piippasi, oli hermostunut, hivuttautui eteenpäin ja nousi istumaan ja seisomaankin pari kertaa. Pari kertaa kun olin joutunut palauttamaan sen paikalleen, alkoi pinna olla "hieman" kireä. Stella pysyi kiltisti ja vapautin sen. Aika rumasti komensin Danten sitten paikalleen ja ihan kisuaani leikitin Stellaan ja Brietä ihan vieressä. Nyt onneksi oli selvästi muistanut homman nimen ja pääsin palkkaamaan parista onnistuneesta hetkestä.

Koska en halunnut ottaa eteenmenoa heti paikallaolon jälkeen, otettiin vielä pari täyskäännöstä pallon kanssa. Eli täyskäännös (pk-käännös vasemmalle) ja pysähdyin ja heitin pallon vasemmasta kädestä oikealle takaakse. Näin Dante oppii nopean ja tiiviin käännöksen. Ollaan treenattu tällä tyylillä jo jonkin aikaa ja tulokset on olleet tosi hyvät! Ennen täyskäännöksissä katosi kontakti ja Dante laahasi perässä, mutta nyt ne toimii nostattajina ja on tosi vauhdikkaat ja säpäkät.

Lopuksi otettiin vielä se eteenmeno. Välimatka n. 30m ja alkuseuraaminen harvinaisen hyvä. Tosi hyvin lähti ja löysi selvästi esillä olevan lelun. Kaiken kaikkiaan hyvät treenit. Danten kanssa treenaaminen on niin miellyttävää, kun toistoja voi tehdä miljoona, se ei kyllästy tai ala ennakoida, perustat on todella vahvat ja hyvät, niiden päälle on helppo rakentaa. Kunhan saataisiin vielä ne keskittymistä vaativat liikkeet kuntoon... Vauhdikkaat liikkeet on meillä kaikki hanskassa ja hienot ja näyttävät. Sääli ettei niitä ole tokossa montaakaan...