Huh huh, meillä vasta oli kiireinen perjantai! Aamulla nukuttiin kunnolla, mutta puolen päivän jälkeen matkattiin koko sakin, eli Danten, Stellan ja Brien kanssa bussilla Puolarmetsään. Hauskasti törmättiin bussia odotellessa Emilia Toivoseen, johon olin tutustunut ESPY:n pikkujouluissa pari kuukautta sitten. Emilialla on myös göötti ja bortsu sekä treenailevat EKK:ssa kuten me aikoinaan, niin juttua ainakin riitti! Emmi ja Sara tulivat bussiin kotipysäkiltään ja me oltiin kyllä aika nähtävyys siellä bussissa ;) Jäätiin tutulla Puolarmetsän pysäkillä ja lähdettiin siitä kävelemään metsään. Brie katosi lenkin alussa ja sitä sitten kovasti etsittiin, löytyi yhdeltä metsätieltä jossa haukkui työkoneita ja pelkäsi jostain syystä kauheasti meitä ja koiria, juoksi pakoon kauhuissaan kun Dante tuli kohti ja vasta pitkän huutelun jälkeen tuli luokse. Ei ollut varmaan tunnistanut meitä kauempaa...

Löydettiin hyvä metsä jossa ei olla ennen otettu viestiä ja asettauduin sitten siihen Stellan ja Brien kanssa kun Emmi lähti B-pisteelle Danten ja Saran kanssa. Eka matka oli . 500 metriä ja kuulemma hieman pusikkoista. Dante juoksi tokana, oli kuulemma ollut Emmin puolella ihan hiljaa kun Emmi vilautti vesipulloa. Tuli tosi hyvin mun luo ja alkupalkan jälkeen kiiruhti repulle oikealle palkalle. Herkkujen jälkeen leikittiin vielä pallolla ja lelulla hieman. Eka jälkipätkä oli n. 300 metriä ja matkan varrella pari jyrkkää kallionousua, eli aika kuntoa testaava maasto. Dante juoksi tosi hyvin ja tuli takaisin A-pisteelle kanssa hyvin. Taas kunnon palkka ja sitten lähetys vikalle matkalle, vika jälki oli n. 400m. Emmi kertoi myöhemmin, että kesken jälkeä oli eteen ilmaantunut työmaa-alue, siis iso monttu keskellä metsää! Joutui sen kiertämään, mutta metsä onneksi jatkui. Jäljen lopussa vielä korkea nousu. Dante oli ollut aika väsynyt tullessaan, mutta hyvin juoksi ja vielä kerran takaisin mulle. Kaikki odotukset n. 10-15 min, lähetykset ja seuraaminen ihan ok. Lopuksi Stella sai vielä juosta Emmille, oli tullut tosi kovaa ja löytänyt miltein koko matkan Emmille! Matka yhteensä siis hieman yli kilometri rankassa maastossa, molemmat koirat juoksi kovaa.

Treenien jälkeen käytiin vielä lenkillä metsässä kun keli oli kerran niin hyvä. Koirat veti aivan älytöntä rallia, ei näyttänyt painavan rankka treeni pätkääkään! Brie pinkoi Danten ja Saran perässä minkä pystyi, mutta välillä se ei ihan pysynyt perässä ja jäi metsään. Pari kertaa saatiin sitä odotella ja huudella aika kauan ennenkuin se tuli. No, pääasia on että se tuli takaisin joka kerta... Noin tunnin lenkin jälkeen matkattiin bussilla Emmille ja jätettiin Stella sisään ja Emmi otti Step-pennun mukaan ulos. Tarkoituksena siis treenata paukkuja Danten kanssa, mutta saatiin kivasti molemmille pennuille kanssa paukkutreeni samalla. Tehtiin Emmin kanssa n. 4x5m namiruutu kentälle ja viljeltiin sinne lihapullia ja froliceja. Menin itse n. 100 metrin päähän ja Emmin päästi Danten, Saran, Brien ja Stepin namiruutuun. Ammuin eka yhen laukauksen ja kun kukaan ei reagoinut ammuin toisen. Yhdelläkään koiralla ei ees pää noussut, ja Dante vaikutti namiruudun jälkeen ihan normaalilta, loistavaa!! Nyt vain paljon samanlaista treeniä niin saadaan taas positiivinen maku näihin paukuihin.

Tultiin kotiin puoli kuuden maissa ja kerettiin vetää henkeä puolitoista tuntia ennenkuin lähdettiin agitreeneihin, joista lisää toisessa topikissa.