Lähdettiin ajamaan koirien kanssa Riihimäelle 6.30 aamulla agilitykisoihin. Hieman jännitti, sillä nämä oli ekat kisat 4kk kisatauon jälkeen ja lisäksi keli ei ollut ihan paras mahdollinen ja piti ajaa sinne asti yksin. Päästiin perille kuitenkin ehjinä ja kävin ilmottautumassa. Kolmesta startista olin ilmoittanut Danten vain kahdelle ekalle agilityradalle, molemmat tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen. Koiria oli paljon, n. 70 per luokka, ja starttasimme tosi kivasti numerolla 25 molemmissa kisoissa. Kerkesin tehdä lenkkiä Danten ja Stellan kanssa ennen rataa ja lämmiteltiin Danten kanssa hyvin.

Eka rata oli aika pyörittämistä. Se alkoi heti neljän esteen pyörityksellä, josta jo tokalla Dante ei suostunut hyppäämään, sai kiellon, hyppäsi, tiputti riman, kiersi väärää kautta ja juoksi esteen uudestaan läpi eli hyl. Kolmas rima tippui ja taisi niit tippua vielä pari lisää. Dante kävi tosi kuumana ja sähläsi sen takia paljon. Radalla oli kaikki kontaktit ja otin puomin ja A:n alasmenot oikein pitkän kaavan mukaan. Dante oli varastamassa, mutta pakotin sen jäämään alastuloille. Lopussa keinu mentiin ihan oikein, muttei komennuksesta huolimatta jäänyt alastuloon vaan pomppasi pois. Tiukka kielto ja käveltiin radalta pois.

Toka rata meni hieman paremmin, vaikka Dante teki ihmeellisiä virheitä. Rata alkoi parin hypyn ja renkaan "suoralla", ja Dante tiputti heti ekan riman! Videolta katsottuna voin todeta, että oli täysin koiran virhearvio, hyppäsi aivan liian kaukaa ja laskeutui juuri ekan riman päälle. Kontaktit (A ja puomi) menivät tosi hienosti, mutta kaduttaa etten ottanut niissä enempää aikaa kun virhe oli jo alla. Kepeillä tuli sitten kummallista säätöä. Yleensä Dante on tosi varma pujottelija, mutta nyt lopetti pujottelun kesken kun oli vielä 4 keppiä! Otin alusta uudestaan ja lopetti kesken taas ihan samassa kohdassa! Video varmisti, etten itse tehnyt mitään kummaa, Dante vaan oli sitä mieltä ettei näitä voi pujotella loppuun. Vedin sen sitten lopetuskohdasta loppuun ja tehtiin loppusuora. Tokavika este oli pituus, josta pienessä kulmassa vika este. Dante ei jostain syystä sitä tajunnut ja juoksi maaliin aivan viimeisen esteen vierestä. Hyppäsi sitten vikan esteen takaisin päin, eli tulos tältäkin radalta hyl.

Eipä ollut meidän päivä. Vikasta radasta jäi kuitenkin ihan ok fiilis ja päästiin kotiin päin jo ennen puolta päivää. Piipahdettiin matkan varrella isällä ja tehtiin koirien vaihto, ihan muuten vain. Stella jäi sinne yöksi ja Brie tuli meille. Kotona sitten treenattiin Brien kanssa mm. naksutinta. Ostin pari viikkoa sitten uuden naksun ja siinä on tosi kova ääni. Brie sitä hieman arkaili, mutta namit kyllä maistui. Lisää treeniä vain alle.