1568465.jpg  1568497.jpg
(kuvat edelliseltä paimennusviikonlopulta, kuvat (c) Hansu)

Vietettiin viikonloppu jälleen Danten kasvattajan Pian luona paimennuksen merkeissä. Lähdimme perjantaina puolen päivän aikaan Lean kanssa samalla autolla ja saavuttiin Kiteelle kuuden pintaan. Paikalla oli huomattavasti vähemmän porukkaa kuin kaksi viikkoa sitten josta varsinkin Pia oli kiitollinen, sillä suurin osa lampaista oli saanut karitsat ja meillä oli vain 4 lammasta käytettävissä! Paikalla oli meidän lisäksi: Lea & Tami, Gabi & Sara & Scifi, Jouni & Sisu, Eila & Ture, Laura & Hara & Miki ja Juha & Kerkko.

Me päästiin Danten kanssa heti perjantaina paimentamaan nautoja! Tämä  tosiaan ensimmäinen kertamme kyseisten elikoiden kanssa ja Dante toimi oikein hienosti. Lehmät olivat tosi kevyitä ja mulla oli hieman ongelmia hahmottaa omaa liikkumistani. Lehmiähän ei voi samalla tavalla kuljettaa kuin lampaita, siis että koira "kerää" ne ihmisen jalkoihin, vaan niitä pitää ajaa. Saatiin monta onnistunutta pätkää, vaikka välillä Danten piti jäädä maistelemaan paskaa. Ei kuitenkaan pelännyt ja rauhoittui oikein kivasti.

Illalla mentiin vielä lenkille koirien kanssa ja Lauran Miki kävi koirien vapaana ollessa Danten päälle :( Olin laittanut Danten maahan ja yllättäen Miki oli päällä, kerkesi muakin maistaa ennenkuin sai otteen Danten vasemmasta korvasta. Hampaat taisivat lukkiutua korvan ympärille eikä Dante mahtanut muuta kuin huutaa. Saatiin koirat kuitenkin erotettua ja Dantella oli onneksi vain pari reikää korvassa, kamala ajatella jos olisi osunut vaikka silmään... Dante selvästi säikähti tapahtunutta (kukaan ei ole ennen käynyt sen kimppuun tosissaan) ja oli hieman säikky koko viikonlopun.

Lauantai-aamuna herättiin virkeästi jo ennen kahdeksaa ja päästiin aloittamaan lampaiden kanssa kymmenen maissa. Lampaat olivat todella huonosti liikkuvia ja liimautuivat täysin muhun. Meille riitti 2 lammasta ja nämä olivat vanhoja emoja, jotka uskalsivat uhmata koiraa. Häkissä toinen puskaisi Dantea, joka mun rohkaisulla puraisi uhittelijaa ja sai ne tottelemaan. Koitettiin tehdä ajoa, mutta ei onnistunut millään, lampaat ei suostunut irtoamaan mun jaloista senttiäkään. Dante keskittyi kuitenkin tosi hyvin suht. pitkän ja turhauttavan session. Out-käsky alkaa toimia ja vähän uskaltaa jo päästää sitä hakemaan. Kurvasi vain kerran liian lähelle.

Toinen sessio oli sitten taas nautojen kanssa iltapäivällä. Nautoja oli turhan paljon meille, viiden ryhmä. Jonkin verran otin alussa vauhtia pois komentamalla Dantea lopettamaan lähelle menon kun mentiin liian kovaa. Varmaan se jotenkin hämmensi Dantea ja vaikka vauhti tippui niin oli selvästi epävarma saako mitä oikein tehdä? Oikea yläkulma oli myös vaikea ja ei uskaltanut tai muuten vain halunnut mennä tarpeaksi aidan viertä että olisi saanut koko lauman liikkeelle, hajotti vain. Muut kulmat onnistui paremmin mutta selvästi ei oikein tiennyt mitä piti tehdä, söi sijaistoimintana paskaa ja liikkui hitaasti ja epävarmasti. Otettiin turhan pitkä sessio ja lopetettiin pieneen onnistumiseen. Ei kuitenkaan pelännyt vieläkään ja ainakaan ei ollut turhaa vauhtia.

Sunnuntaina kerettiin paimentamaan sitten vain kerran. Eilisen kaunis auringonpaiste oli muuttunut kurjaksi sateeksi ja lampaiden sijaan otettiin Danten kanssa taas nautoja. Väsymys painoi jo selvästi Dantea ja oma ärtymys vain kasvoi kun koira ei tehnyt hyvin kuten perjantaina. Komensin erityisesti paskansyönnistä ja Dante sitten veti siitä sitten herneet nenään ja päätti lähteä koko aitauksesta ulos. Itsellä keitti siinä vaiheessa sen verran että ihan fiksu veto koiralta. Meidät molemmat komennettiin ulos vähän nollautumaan ja otettiin pari tosi helppoa kuljetusta alhaalla (ei Dantelle vaikeassa yläkulmassa). Uskalsi ihan hyvin komentaa uhittelevaa lehmää mutta ei sitten kestänyt vain painetta multa. Enpä voi sanoa että vikasta kerrasta jäi kovin hyvä maku suuhun, mutta enempää ei keretty. 

Tarkoitus olisi nyt käydä treenaamassa ankkoja Kausalassa ja käydä Pialla ainakin kerta tai kaksi ennen kisoja treenaamassa. Kisathan ovat nyt 2.-3.08 Kiteellä ja mennään takuuvarmasti lampaiden kanssa, ehkä myös ankkoja, riippuu miten ne lähtevät sujumaan.