En ole tietenkään muistanut kirjoitella pahemmin perjantaisista vepe-treeneistä, joten tässä lyhyet koosteet kaikista liikkeistä.

Veneestä hyppy:
Ollaan treenattu joka kerta, kaksi edellistä kertaa otettiin vain hyppy eikä treenattu muuta. Dante hyppää ilman mitään epäröintiä ja ui nopeasti rantaan. Viime treeneissä alettiin harjoitella malttia liikkeeseen. Itsehän jään rannalle ja Dante on apuohjaajan kanssa veneessä. Sen pitäisi istua siellä kiltisti (ei piipittää, ulista ja koittaa vaarastaa) joten treenattiin erityisesti sitä. Dante sai olla vapaana veneessä ja käskin sen paikalleen. Apuohjaaja syötti sille nameja ja he soutelivat ympäriinsä ja tulivat pari kertaa rantaan. Kerran Dante varasti kun huusin heille ohjeita, kielsin ja otettiin lisää soutelua. Lopussa sitten kutsuin ja sai tehdä liikkeen. Pari tällaista treeniä vielä ja liike on kisavalmis.

Esineen vienti veneeseen:
Koska Dante kävi niin kuumana kun mä olin veneessä ja apuohjaaja antoi sille vientiesineen, päätin vaihtaa toisin päin. Ensin treenattiin ihan niin että mä olin rannalla ja lähetin vain Danten veneelle, jossa se sai namia ja kutsuin takaisin. Parin toiston jälkeen lisättiin mukaan esineen vienti. Tajusi hyvin ja seuraavissa treeneissä pidennettiin matkaa. Edellisissä treeneissä matka oli jo n. 20m ja hyvin meni. Luovuttaa esineen ja palaa hyvin rantaan. Veneestä on yhä tullut nameja. Liike on periaatteessa kisavalmis, vaatii toistoja ja ei olla tehty vielä täydellä matkalla.

Veneen haku:
Veneen haku on ollut Dantelle helppo liike ihan alusta saakka. Ottaa narun hyvin veneessä olevalta apuohjaajalta ja tuo sen rantaan. Dante tuntuu hahmottavan jo jonkin verran merkkipaaluja, mutta yhdissä treeneissä oli ongelmia kovan tuulen takia. Ollaan otettu liikettä suht. lyhyellä matkalla koska en halua väsyttää Dantea ja en näe onko sillä eroa tuoko se sitä 20 vai 40 metriä... Liike on kisavarma, mutta lähtö voisi olla rauhallisempi, Dante käy turhan kuumana.

Hukkuvan pelastus:
Hukkuvan pelastus on Danten lempi liike. Yhden kerran se jäi tekemättä kun ei saatu hukkuvaa, mutta joka kerta kun Dante on sen suorittanut se on mennyt hyvin. Dante ui vauhdilla, tarttuu heti kiinni dummystä ja vetää hukkuvaa kunnes hän päästää dummyn. Viime kerralla treenattiin sitten sitä tuomarin luvan odotusta, aiemmin Dante on saanut lähteä kun hukkuva tippuu veteen. Dante lähti varastamaan kun hukkuva tippui, mutta tuli käskyllä takaisin sivulle. Annoin namia ja sitten käskytin. Dante kävi niin kuumana että haukkui koko lähdön ja koko uintimatkan hukkuvan luokse! Liike siis muuten valmis mutta lähtöä on treenattava.

Yleisesti:
Ollaan treenattu liikkeitä yksitellen (eli kaikki koirat tekee eka yhden liikkeen, sitten alkaa uusi kierros) tai ekat 3 liikettä peräkkäin ja sitten yksi kerrallaan hukkuvan pelastus. Varataan sove-koe varmaan elokuulle ja sitä ennen pitäisi treenata mm. pilliä (tuomarin lähtölupa), täysiä matkoja (kaikki samana päivänä ja kaikki liikkeet putkeen) sekä ottaa muutaman kerran merkkipaalujen kanssa. Vepe on selvästi Danten mieleen ja minustakin se on varsin hauskaa. Lisäksi ekstra liikuntaa tuo se että ollaan pyöräilty treeneihin, jonne on n. 5-6 km/suunta. Tulee hyvät alku-ja loppuverkat!