Näin vähän myöhässä taas kirjoittelen näitä... Dracu täytti 4kk 30.08 ja täyttää 19vk ylihuomenna. Mitat olivat 4kk: 43cm korkea ja 10,5kg painava. Tuntuu että korkeutta on tullut enemmän kuin painoa lähiaikoina. Kuvia ei valitettavasti ole tällä kertaa tarjolla, mun kamera on aivan onneton ja ei olla päästy Lillin kameran eteen kun ei olla käyty rauniotreeneissä Danten sairasloman vuoksi. Hampaita on lähtenyt reippaasti, kaikki etuhampaat ylhäältä ja alhaalta ovat vaihtuneet, muut ovat vielä paikoillaan. Korvat ovat ihan kammottavat, toinen harottaa ylös ja sivulle a la Dante, ja toinen on showpuudeli-aussien iso luppakorva :O Nyt pitää kovasti toivoa, että toinenkin nousee ja niistä tulee edustuskelpoiset.

Vähän ollaan treenattukin. Ollaan käyty kolmesti pentutokotreeneissä, viime kerta piti jättää väliin kun autosta hajosi pari tuntia ennen treenejä jarrut. Treenin alla ovat seuraavat tokoliikkeet:
  • istuminen käskystä
  • maahanmeno käskystä
  • paikallaolo (istuen ja maassa)
  • seuraaminen
  • sivulletulo
  • tavaroiden luovutus ("kiitos"-käsky)
Lisäksi tehdään tietty erilaisia normielämäjuttuja, kuten "ei saa hypätä ihmisiä vasten", "ei saa ulvoa rappukäytävässä", "ei saa räkyttää ja purra Dantea lenkeillä", "ei saa vetää", "ei saa varastaa ruokaa pöydältä" jne. Dracu on kuitenkin tosi helppo pentu, uskoo kun käsketään muttei ole turhan pehmeä. Tähän mennessä tavarat on saaneet olla rauhassa ja Dracu on aika lailla sisäsiisti. 

Agilityssä ollaan edetty ihan kivasti. Tilasin meille alkukevääksi kujakepit, joilla lähden sitten opettamaan pujottelua. Olen löytänyt hyvät lankut juoksukontakteja varten, mutta niidenkin treenaus taitaa jäädä ensi vuoden puolelle. Ollaan käytä pari kolme kertaa viikossa treenaamassa Dracun kanssa agia, alkaa hakea putkia ja hyppyjä ihan kivasti. Olen tehnyt pääasiassa kolme suoraa hyppyä ja päässä/alussa suora putki ja lopussa namipurkki. Kun se alkoi sujua, niin aloin vähän laittamaan hyppyjä eri linjoihin ettei voi vaan juosta eteenpäin vaan hahmotetaan hypyn hakua. Vastapainoksi ollaan tehty yhden hypyn kanssa kääntymistreeniä, aloitettu takaaleikkausten treenaaminen ja tehty ihan kuivatreeninä sylikäännöksiä ja poispäinkäännöksiä. Ollaan tehty vähän pussia ja jonkin verran keinua myös, molemmat on hyvällä pohjalla. Lisäksi olen kiinnittänyt paljon huomiota kentällä rauhoittumiseen ja viretilojen vaihteluun.

Raunioilla Dracu on käynyt nyt nelisen kertaa ja on tajunnut hyvin ihmisten etsimisen idean. Juoksee innoissaan ympäri kasoja turbovauhdilla, mutta tarkennus on vielä aika vaikeaa, joten säntäilee vähän minne sattuu :D Menee tosi iloisesti maalimiesten luokse ja kävelee erittäin hyvin kasoilla, ei pelkää korkeita paikkoja, kummallisia pohjia, ahtaita paikkoja tms. Vähän ajattelin että Dracun voisi opettaa jo nyt pentuna haukkumaan ja siitä lähdetään sitten eteenpäin...