15.9, maanantai 

Mentiin agilitykentälle, jossa oltiin sovittu Tiian kanssa treffit. Ennen Tiian tuloa otin Danten kanssa pieniä harjoituksia medirimoilla ja treenattiin kontakteja ja irtoamista. Puomia varsinkin tehtiin niin, että parin metrin päässä patukka ja kun Dante oli oikeassa paikassa naksautin (naksulla saa lelun). Kun Tiia tuli, annettiin Dracun ja Tiian Ruuti bc-pennun riehua ja sitten otettiin pikkaisen agilitya molempien kanssa. Treenasin ensin suoran putken hakemista niin, että laitoin Dracun hihnaan (jolla estän ohi juoksemisen) ja lähetin vähän eri sivuista. Tiia palkkasi "lentävänä", eli lähti pakoon ja palkkasi. Sitten laitoin 3 estettä linjaan (keskimmäinen hieman vinossa, ja treenattiin niin, että Tiia pitää Dracusta kiinni ja esteiden takana on namia. Mä taas oon sivulla ja "ohjaan". Pari ekaa kertaa Dracu hämääntyi mun liikkeestä, mutta lopussa saatiin pari onnistumista.

Sitten alkoi Jessican tokotreeni. Kaikki saivat valita kaksi liikettä joita käydä läpi. Meillä oli ekana seuraaminen. Dante edistää törkeästi, on ylivilkas ja hirveän epävarma. Varsinkin mitä pidempään tehdään palkkaamatonta seuraamista, sitä epävarmemmaksi se käy, nyt esim. heitti mun eteen peruuttamaan jne... Sitten Jessica käski laittamaan Danten hihnaan ja näytti miten sitä kuuluu korjata, tässä pääpointit:

  • Perusasento liian edessä, treenaa se taaemmas hihnaa käyttäen
  • Tee lyhyitä, parin askeleen seuraamisia, korjaa heti hihnalla ja sano tiukasti "ä-ä". Kehu oikeasta paikasta rauhallisesti
  • Mun pitää olla rauhallisempi, vetää aina syvään henkeä ennen liikkeen alkamista
  • Treenaa vain sitten, kun Dante on vähän päässyt purkamaan itseään, lenkki ja riehumista = sitten tokoa
  • Dante hakee hirveästi mun hyväksytää, muista kehua aina kun tekee oikein
  • Mun kävelytemmon pitäisi olla nopeampi, liian hidas turhauttaa Dantea
Treenattiin jonkun aikaa hihnalla ja heti alkoi näyttää paremmalta! Toiseksi liikkeeksi valitsin sitten ne kaukot. Ongelmahan on se, että Dante osaa teknisesti ne, muttei malta tehdä niitä oikein kun menen pikkaisenkin kauemmas. Näytin sitten Jessicalle ne, ja hän käski tekemään ilman käsimerkkejä. Heti Dante rauhoittui ja teki osan ihan kauniisti, mutta seisomisesta maahanmeno ja seisomisesta irstuminen eivät onnistuneet. Kokeilin sitten niin, että kaikki muut ilman käsimerkkiä ja noissa läsimerkki - ja Dante teki liki täydelliset kaukkarit!!! Miten se voi oikeasti olla noin pienestä kiinni??! Tätä pitää nyt treenata lisää ja muistaa a) antaa aina "kaukot" käsky niin tietää liikkeen b) kehua rauhallisesti jokaisesta oikeasta liikkeestä parin sekunnin päästä ja välillä palkata niin, että asento ei saa vaihtua eikä Dante saa tulla mua kohti. Sanon vaikka ennen palkkaamista "paikka".

Jessica oli hirmu hyvän oloinen kouluttaja, sääli että tämä oli vaan tää yksi kerta. Varsinkin tunnariin kaipaisisin vinkkejä. Löysin hänen kotisivunsa ja koitetaan saada pari yksityistuntia ensi kuussa. Nyt jäi hyvä treenimotivaatio ja usko siihen, että kyllä me ehkä nää saadaan vielä onnistumaan. Nyt vain lelut pois tokosta ja keskitytään vireen laskemiseen.

16.9, tiistai

Koulun jälkeen lähdettiin saman tien Espooseen bussilla ja tavattiin siellä Emmi ja bortsut. Koska ollaan lähdössä keskiviikkona sinne Norjan NOM-kisoihin, piti Saralle ottaa viestin motivaatiotreenit nurmikolla. Sara juoksi 5 pätkää ja Dante meni myös Emmin kanssa. Dante juoksi vain vikan pätkän ennen Saraa ja kovaa tulivat molemmat.

Sitten Emmi sai pitää kaikkia koiria ja mä tein nopsaan namiruudun samaiselle nurmikolla ja menin kauemmas (n. 30m) aseen kanssa. Emmi päästi kaikki koirat ruutuun ja ammuin. Muut eivät reagoineet mutta Dracu selvästi luuli, että mä kutsuin ja juoksi innoissaan mun luo. No, Emmi huusi sen takaisin ja kun kaikilla oli päät maassa, ammuin toisen kertaa. Ei reaktioita joten ammuin vielä kerran. Dantella ei noussut pää kertaakaan ja ei yhtään välittänyt tai paineistunut.

Sitten koirat sai keskenään juosta vartin ja Emmin piti lähteä. Kävelin siitä AST:n agilitykentälle, jossa treenattiin vähän ennen kun oli ryhmän koulutusta. Tehtiin Danten kanssa samaa puomin kontaktitreeniä kuin eilen, meni ihan kivasti. Otin Dracun kanssa  mm. pussia, samaa etenemistreeniä kuin eilen jossa treenataan mun liikkumista ja taas putkenhakutreeniä.

Tässä Tiian ottamia kuvia maanantailta:

1913817.jpg

1913838.jpg

1913818.jpg

1913819.jpg

1913821.jpg

1913822.jpg

1913824.jpg

1913825.jpg

1913827.jpg

1913829.jpg