Syyslomasta johtuva treeniputki sai jatkoa keskiviikkona kun mentiin Puolarmetsään treenaamaan ensin viestiä ja sitten agitreeneihin. Tavattiin Emmi ja koirat isoilla pelloilla ja juoksutettiin ensin Dante ja Sara. Treenin teema oli vastaan juokseva koira, joten lähetettiin koiria ristiin jolloin ne kohtasi puolivälissä. Ensin Emmi meni koirien kanssa B-pisteelle (n. 100m, näköyhteys koko matkan) ja lähetti Saran mulle. Otettiin koirat sitten sivuille ja lähetettiin. Dante ei välittänyt yhtään Sarasta, joka häiriintyi taas aika paljon Dantesta - hassua koska Dante on näistä huomattavasti häiriöherkempi. Lähetettiin ne ristiin vielä muutama kerta ja Dante ei millään kerralla huomioinut Saraa, eikä sitä häirinnyt myöskään se että huusin Saraa luokseni kun Dante oli menossa Emmille.

Sitten Dracu ja Emmin Step pääsi juoksemaan elämänsä ekat viestitreenit. Ollaan haluttu jättää viestitreenaamista tarkoituksella vähän myöhemmäs että koirat on sen verran kehittyneitä että pääsee juoksee kovaa! Dracu juoksi ensin ja ei sitä Danten ylisuuret pk-liivit ainakaan mahemmin haitannut. Emmi lähti Dracun kanssa B-pisteelle (n. 70m ehkä, samaa peltoa kun Danten kanssa) ja mä huutelin sen perään. Lähti oikein kovalla innolla mun luokse ja meinasi syödä sormet samalla kun namit kädestä. Emmi sitten kutsui Dracua vähän ja lähetin takaisin, juoksi taas kovaa ja määrätietoisesti. Vielä takaisin mulle ja lopetettiin siihen.

Sitten siirryttiin AST:n kentälle treenaamaan Danten kanssa agilityä. Kouluttajana Niina-Liina Linna, treeni 2/2. Rata oli aika kinkkisen oloinen pitkä treeni, jossa päästiin pitkästä aikaa testaamaan pöytää kanssa. Alussa oli kiva pieni pyöritys jossa testasin pitkästä aikaa twistiä - ihan kivasti toimi. Sitten lähetys suoraan putkeen, joka oli samassa linjassa keppien kanssa ja niiden kanssa samassa linjassa oli A, jonka alla putki. Suorasta putkesta piti viedä A:n alla olevaan putkeen. Tarkoitus oli kokeilla niin, että lähetän Danten putkeen, juoksen keppien toiselle puolelle ja puoleenväliin ja "vedän" Danten oikeaan putkeen. Meillä tämä ei kuitenkaan oikein onnistunut kun Dante ei ampaise suorista putkista vaan osasi hidastaa ja kääntyi tosi tiukasti jolloin linja oli suoraan kepeille. Teki kepit muuten aika hienosta kulmasta ilman mitään apua multa! Saatiin kuvio onnistumaan paremmin kun menin lähelle hakemaan Danten. Sitten peruskuvioita ja kepeille. Nyt sain testata Danten itsenäistä pujottelua kun lähdin etenemään jyrkästi sivuttaissuuntaan jättäen keppien väliin putken. Dante pujotteli oikein kivasti loppuun saakka, tätä pitäisi kokeilla kisoissa kanssa! Muualla ei sitten ollut mitään mainittavaa ongelmaa. Päästiin juoksemaan rataa läpi ihan kiitettävän monta kertaa joten treenin loputtua tuntui omissakin jaloissa tehty työ!

Samalla kun odoteltiin vuoroamme Danten kanssa Niinun radalle, tein Dracun kanssa toisella kentällä pienet agitreenit. Otettiin alkuun vähän pyöritystä kolmen hypyn kanssa niin, että vein sitä kädellä erilaisia kuvioita. Dracu on alkanut oppia tosi kivasti että pitää katsoa mun kättä ja mennä sen perusteella siivekkeiden läpi. Vahvistin tätä silloin tällöin myös heittämällä lelun suoritettavan esteen toiselle puolelle. Treenattiin lisäksi ekaa kertaa esteen takaakiertoa, mutta tätä pitäisi treenata pääasiassa muualla - ei hukata aikaa siihen kerran kun pääsee kentälle. Loppuun otettiin vielä kolmen suorassa olevan esteen suoritusta niin, että palkka edessä ja vaihtelin omaa paikkaani, välillä lähtien samaa aikaa kun Dracu ja välillä tokan esteen kohdalta jne. Loppuun käänsin vähän vikaa estettä ja alettiin treenata takaaleikkauksia, palkka siinä kulmassa minne Dracun pitäisi "kääntyä" takaaleikkauksessa. Otettiin eka ihan vaan yhdellä esteellä ja pikku hiljaa lisättiin esteitä.