Viimein koitti odotettu yksityistunti tokoguru Jessica Svanljungin kanssa. Oltiin Danten kanssa Jessican kurssilla n. kuukaus sitten AST:n kautta ja saatiin todella hyviä vinkkejä mm. seuraamiseen joita ollaan treenattu aina kun aikaa on ollut. Nyt päästiin kuitenkin pureutumaan kaikkiin meidän ongelmiin ihan kunnolla. Treenit pidettiin Etelä-Sipoossa, isolla ruohokentällä jonka vieressä oli hevostarha joka oli Dracun mielestä muuten todella epäilyttävä! Aloitettiin Danten kanssa:

Ensin tehtiin seuraamista. Paljon ollaan edistytty oikean paikan kanssa ja saatiin seuraavanlaisia vinkkejä:
  • Jos meinaa tulla perusasennossa vinoon selkäni taakse, niin laita oikea jalka vasemman taakse ja "tuki" väärä paikka.
  • Älä palkkaa kun joudut korjaamaan reippaasti hihnalla, sano vaan "hyvä yritys, mutta koitetaan uudestaan" tms.
  • Voi kehua rikkomatta liikettä, eli muista kehua paljon rauhallisella äänellä kun tekee hyvin mutta pitää jatkaa töitä
  • Täyskäännöksessä tee rauhallinen käännös jotta Dante pysyy menossa kanssa, ei ole minnekkään kiire.
  • Treenaa sivulle käännöksiä hidastamalla ennen käännöstä ja sanomalla "seuraa" jotta tulee oikein kuulolle. Voit myös kääntää pään käännössuuntaan ennen käännöstä.
  • Treenaa peruuttamista ensin niin, että opetat peruuttaamaan edessäni ilman pomppimista sivuille, sitten siirry seinän viereen treenaamaan.
Sitten syyniin pääsi luoksetulo. Ongelmana on ollut mm. hidas maahanmeno, jossa kyynerpäät jää ilmaan sekä huono seisominen äänikäskyllä. Odottaminen ei myöskään ole kovin hyvä...
  • Maahanmenossa treenaa niin, että otat koiran eteesi, peruuta ja käske maahan. Jos ei mene maahan mielestäni tarpeaksi nopeasti, älä palkkaa vaan ota uudestaan. Dante tietää mitä "maahan" tarkoittaa, joten vaadi oikeaa suoritusta. Kun menee hyvin maahan, palkkaa n. 5 sek. viiveellä, nyt olen tavallaan opettanut Danten ennakoimaan nousua koska sitä on palkattu niin paljon itse maahanmenosta heittämällä jotain - eli ennakoi palkkausta.
  • Seisominen on hidas sanallisella käskyllä, mutta tosi ripeä käsimerkillä. Haluaisin kuitenkin sanallisen käskyn, koska käsimerkki on epävarma kisatilanteessa enkä halua "huijata" Dantea. Joten pitää treenata paljon molemmilla käskyillä ja pikku hiljaa häivyttää käsimerkki pois.
  • Odottamisessa tee niin, että heti kun otat askeleen poispäin, käänny Dantea kohti niin näet jos se liikkuu eteenpäin ja pääset torumaan.
Sitten otettiin noutoa kun olin unohtanut tunnarit kotiin!
  • Treenaa varastamista tai sitä pientä liikettä jonka Dante tekee kun heitän sille kapulan niin, että joku ekstra-herkku vasuriin ja sillä pidän Danten paikallaan.
  • Treenaa kapulan pitoa niin, että toru heti pureskelua ja ota kapula pois Dantelta. Lisäksi treenaa kapulan pitoa kunnes saa irottaminsäskyn viemällä käsiä kapulan sivuille ja pois.
Dracun kanssa kerettiin myös tekemään muutaman harjoituksen. Ensin otettiin ruutua. En ole ollut varma miten opettaa ruudun Draculle ja olin kuullut vähän jostain näyttöruudusta, joten Jessica ohjeisti sen opettamiseen:
  • Apuri pitää Dracua n. 2-3 metrin päässä ja menen itse ruutuun, kosketan ruudun keskikohtaa ja sanon "täällä on ruutu, ruutu" ja juoksen Dracun luokse. Annan lähetyskäskyn ja odotan että Dracu menee ruutuun oikeaan kohtaan. Sitten kun osaa oikeaan paikkaan, juoksen palkkaamaan ruutuun tai heitän sille jotain
  • Lisäksi pitäisi välillä tehdä sitä, että apuri pitää Dracua ja menen taas ruudun keskelle ja kutsun Dracun sinne ja palkkaan reilusti.
  • Jos Draculla on ongelmia mennä ripeästi oikealle paikalle, pitäisi ottaa välillä treenejä niin että ruudussa on joku lelu. Kuitenkin vain tilapäisenä eli en halua opettaa sitä siihen että ruudussa on aina lelu tms.
Loppuun otettiin vielä seuraamista. Näytin vain Jessicalle seuraamistamme ja kysyin että pitäisikö treenata erilailla tms.
  • Voisi näin alussa auttaa löytämään oikean perusasentopaikan namilla koska saadaan parempi onnistumisprosentti joka on tärkeintä
  • En saa palkata sinnepäin-asennoista vaan luoda vahva käsitys siitä mitä haluan ja palkata ainoastaan siitä.
  • Edessä hiihtämistä seuraamisen alussa voisi korjata niin, että alussa imutan ihan pikkaisen kunnes tasaantuu ja sitten palkkaa ilman imutusta oikeasta paikasta.
Taas ihan loistavia pointteja, vaikka osa onkin juuri sellaisia "miksen mä itse oo tajunnut tätä??!!" Mutta tällaista tää toko on, välillä tarvitsee vaan sen ulkopuolisen katsomaan ja antamaan vinkkejä. Jessica on kyllä ihan mahtava, todella mukava ja rauhallinen, sopii hyvin rauhoittelemaan meitä kuumakalleja :D Ensi viikolla on sitten toinen treeni, silloin puraudutaan tunnariongelmaamme!