Taas on jääty jälkeen päivitysten kanssa, koitanpa nyt kirjoittaa viime aikojen puuhat pähkinänkuoressa.

Dracu täytti tiistaina 5kk ja mittaus -ja punnitustulokset olivat aika samat kuin pari viikkoa sitten, paino 12kg ja korkeus 47cm. Nyt kaikki hampaat on vaihtunut ja suu näyttää aika lailla siltä miltä pitäisi. Karva on myös vaihtunut ja väristä tuli yllätyksekseni aika tumma, ei paljoa jää Dantelle mutta sävy on eri. Dante on enemmän punertava ja Dracu suklaan värinen. Dracu on yhä kiltti pikku pentu, ei ole pahemmin tuhonnut, ihan pikkasen mörköilee ja Danten kanssa tulevat nyt tosi hyvin juttuun.

Koirat viettivät viikon isälläni hoidossa kun itse matkasin Norjaan NOM-kisoihin 17.-23.09. Oli aika ikimuistoinen matka vaikka menestystä ei tullut. Omaa kertomusta en nyt jaksa alkaa kirjoittamaan, mutta Emmin blogissa on aika hyvä juttu: Linkki.  Koirat olivat käyttäytyneet kuulemma oikein mallikkaasti ja Dracu ja Brie leikkivät aika lailla 24/7.

Treenipuolella ollaan tehty yhtä sun toista, pääasiassa agilitya Dracun kanssa ja vähän Danten. Tällä viikolla alkoi Purina-treenit, joissa oltiin kolmistaan koirien kanssa kun kukaan muu ei tullut paikalle. Dracu ei reagoinut mitenkään treenaamiseen hallissa. Olen käyttänyt muutenkin jokaisen tilaisuuden hyväkseni lähteä treenaamaan MM-kisoista innostuneena. Aloin treenata putken suun hakemista niin, että heitän lelun putkeen ja sitten lähetän Dracun. Tämä toimi erinomaisesti niin pitkään kun putki oli suora, mutta heti kun käänsin yhtään niin Dracu vain haki lelun utkesta ja tuli samaa reittiä ulos, ts. ei juossut putken läpi. Lisäksi ollaan tehty yhden esteen kanssa mm. vekkaamista, ennakointia, sylikäännöstä ja poispäinkäännöstä. Ensi kerralla voisi aloittaa esteen kiertämistreenit. Suoralla estelinjalla ollaan treenattu mun liikkumista vieressä ja samoin putkella sitä, että jätän Dracun käskyn alle, otan muutaman askeleen eteenpäin ja siitä vapautus putkeen ja palkka mun kädestä. 

Agissa Danten kanssa ollaan tehty vähän kaikennäköistä pientä. Olen hypyttänyt pääasiassa medi-hypyillä ja ollaan tehty vaan lyhyitä pätkiä. Treenattiin muutamaa MM-radan pientä kuviota ja Purinalla treenattiin keppien avo-kulmia pallon avulla. Näitä pitäisi muistaa tehdä enemmän toistoja juuri pallon avulla, turha vaatia ilman avustusta hakemaan oikean kun ei vaan tunnu onnistuvan. Ollaan koitettu jälleen tehdä puomia, mutta jotenkin siihen ei vaan tunnu löytyvän vauhtia. Keinu taas on parantunut aivan älyttömästi, ainakin sillon kun mulla on lelu kädessä jolla vedätän Dantea... A koki pienen takaiskun siinä mielessä että hidastui yhtien treenien jälkeen. Toisinsanoen, treenaamme taas kaikkia kontakteja.

Viestiä ei olla päästy treenaamaan kun Stepillä on juoksut, mutta ampumistreenejä ollaan tehty. Dracu reagoi yhdellä kerralla taas niin, että se lopetti namien etsimisen ja juoksi mun luokse ihmettelemään mitä mä oikeen puuhailen. Kuitenkin pari viimeistä treeniä on mennyt hyvin eikä kumpikaan koira ole reagoinut. Joulukuussa olisi yhdet viestikisat jonne olisi hirmu kiva päästä, joten pian pitäisi kokeilla Danten reagointia tottiksessa ampumiseen... Ennen sitä koitan kuitenkin saada vielä kymmenkunta paukkutreeniä alle.

Raunioilla ollaan Danten kanssa keskitytty ilmaisuun. Tehtiin muutama treeni niin, että Dante kulki hihnassa ja mä vein sen maalimiehen luo. Naksutin sitten ekasta haukusta ja sitten otettiin sarja josta naksutin. Hihnan avulla pystyttiin treenaamaan sitä etäisyyttä ilmaistessa, eli piilot voi olla helppoja avopiiloja mutta en päästä Dantea ihan lähelle haukkumaan. Ihan kivasti on mennyt, viime treeneissä otettiin sitten helppo normitreeni, kaikki piilot avoja. Dante ilmaisi tosi hyvin vaikka jäinkin kauemmas. Ei piipitystä, multa kysymistä yms. vaan samantien raivoisa ilmaisu. Mippe taisi valittaa että kuulohan tässä hommassa menee ;) Dracun kanssa ollaan tehty treenien loputtua (eli on jo pilkkopimeää). Dracu tietää hienosti mitä tehdään, liikkuu reippaasti radalla ja selvästi käyttää nenäänsä etsiessään. Vähän meinaa unohtaa ekan maalimiehen jälkeen että mitä pitikään tehdä, mutta keskittyy joka kerta vähän paremmin.

Jonkin verran ollaan myös tokoiltu molempien kanssa. Oltiin AST:n tokotreeneissä viime maanantaina ja saatiin Dantelle hyviä vinkkejä mm. eteentulo-ongelmaan ja kapulan pureskeluun. Dracun kanssa tehtiin kaukkarit ja huomasin, että munhan pitää opettaa sille maahanmeno kokonaan uudestaan koska se menee maahan liikuttamalla takapäätä! Eli avon istu-maahan-istu-maahan olisi ihan katastrofi. Danten kanssa ollaan lisäksi treenattu seuraamista ja kaukkareita, molemmissa näkyy jo selkeä parannus. Perusasento on siirtynyt taaemmas, mutta on myös muuttunut vinoksi. Tuon kanssa pitää olla tarkkana... Dracun kanssa olen ollut vähän laiska, mutta mm. seuraaminen alkaa näyttää jo tosi kivalta! Jos se vielä hokaisi istumisen pysähdyksissä. Koska Dracu alkaa olla jo aika aikuisen kokoinen, voisin myös alkaa treenata eteentuloa.