Purinalla oli tarjolla kolme starttia maxi3:lle, joista eka alkoi 16.15. Starttimäärät olivat ihan mielettömät, ekaan luokkaan oli ilmoitettu 101 koiraa!! Maksien kaikki radat olivat onneksi peräkkäin, niin ei tarvinnut olla ihan seitsemästä yhteentoista kuten työntekijöiden... Kaikki radat tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen ja startit olivat agility-hyppy-agility. Otin Danten lisäksi Dracun mukaan turistiksi.

Ensimmäinen rata oli varsin haastava agilityrata, jossa varmaan 50% hyllytti ihan alussa kun koira livahti hypyn jälkeen putkeen. Koska oltiin Danten kanssa ihan vasta lopussa, kerkesin vaihtaa ohjausta ainakin kymmenen kertaa ja radalle mentäessä en ollut vieläkään päättänyt miten ohjaan kohdan. Tein kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan valssin ja selvittiin rata läpi, mutta valitettava riman tiputus toi vitosen. Joten tuloksena 5rv, aika -6,16, sijasta ei hajuakaan kun tulokset ei ole tullut vielä nettiin. Ihan ok rata kaiken kaikkiaan, rima oli oma moka kun valssasin liian lähellä estettä ja tukin Danten linjan.

Toista rataa saatiin sitten odotella taas muutama tunti... Nyt vuorossa oli hyppäri. Ei olla oltu Danten kanssa hypärillä ikuisuuksiin kun on aina ollut SM-nollat jo täynnä hypäreiltä, joten oli tosi kiva päästä tekemään kontakti-vapaata rataa! Tuomari oli suunnitellut aika perushelpon radan, jossa sai laittaa jalkaa toisen eteen. Ennätin ohjaamaan kuitenkin ihan hyvin kaikkiin kohtiin ja päästiin puhtaasti loppusuoralle, jossa kolmasvika hyppy oli tietenkin okseri. Kappas kummaa, Dante tiputti sen ja siitä vitonen. Tulos siis 5rv, aika -4,91. Aika oli ihan hyvä, nopein meni muutaman sekunnin kovempaa. 

Kun odoteltiin vikaa rataa, tein Dracun kanssa Purinan pihalla muutaman harjoituksen. Päädyssä oli U:n muotoinen putki, jonka toiseen päähän linjasin kolme suorassa linjassa olevaa hyppyä (rimat tietty maassa). Otettiin ensin putki-hypyt ja hyppyjen päässä odotti lelu. Sitten käännettiin treeni niin, että hypyt-putki. Ekalla kerralla juoksi putkenpään ohi, mutta kun tein kerran vain pelkän putken Dracu tajusi sen ja haki putkea hyvin vaikka jäinkin hieman jälkeen hyppysuoralla. Leikittiin kanssa kahden lelun leikkiä treenien lopussa.

Danten viimeinen rata oli agilityrata. Moni kisaaja ei ollut jaksanut jäädä odottamaan vikaa starttia ja paikalla oli nyt vain 67 koirakkoa. Rata oli aika simppeli, perus Rantamäki-Lahtista eli kivaa etenemistä eikä suuremmin vääntöä. Kello läheni yhtätoista kun vihdoin päästiin Danten kanssa radalle ja itse olin jo ihan puhki, tsemppi oli aika olematon. Tehtiin nopeat kontaktit ja alussa lähetin Danten tosi kauas kun en jaksanut lähteä viemään sitä U:n muotoiselle sarjahypylle. Irtosi tosi kivasti ja tehtiin hyvää rataa. Valitettavasti Dante jäi jumiin pussin päähän, ja tähän meni muutama sekunti. Tuloksena kuitenkin 0rv, aika -5,09 ja sija 11/67. Kontaktit oli kuitenkin tosi hyvät ja Dante ei tuntunut ainakaan olevan yhtään jumissa.

Kotona oltiin sitten lähemmäs kahtatoista ja olo oli hieman väsynyt... Saatiin kuitenkin yksi SM-nolla, joten nyt niitä on kolme. Neljä + tupla pitäisi saada sitten kokoon ensi vuoden puolella, nää oli vikat kisat tänä vuonna kun itsenäisyyspäiväkisojen ilmo meni multa ohi. Dracu oli tosi kiltisti koko pitkän päivän eikä yhtään hermoillut vaikka jätin sen yksin Purinan seinään vaikka kuinka pitkiksi ajoiksi kun lämppäsin tai jäähdyttelin Dantea.