Maailman laiskin bloggaaja ilmoittautuu... Ja maailman laiskin koiranomistaja. No, omana puolustuksenani voisin sanoa, että olen ollut ensin 2 viikkoa kuolemaflunssassa ja sitten viikon tein suurta kouluprojektia yöt päivät. Sitten tuli viime viikon lopussa lumi ja eihän treenaaminen onnistu polvensyvässä hangessa! Selityksiä löytyy aina :P

Dracun kanssa ei olla pitkään aikaan käyty agitreeneissä kun on ollut muuta, mutta tällä viikolla matkattiin kahdestaan Purinalle. Kouluttajana oli Kati ja meitä oli paikalla harvinaisen vähän, vain viisi. Toiselle puolelle Purinaa tehtiin agilityrata, jossa Kati koulutti vuorollaan kaikkia ja toiselle puolelle rakennettiin muutama pieni harjoituspätkä, joita sai treenata itsekseen. Treenien alkuun tehtiin Hannelen johdolla muutama lämppäharjoitus (siis meille ihmisille!) jotka hän oli oppinut Need for Speed-kurssilla. 

Tehtiin Dracun kanssa ensin vähän tekniikkatreeniä kolmen esteen kanssa. Harjoiteltiin pakkovalssia ja paria muuta ohjauskuviota, jotka meni ihan kivasti. Dracu tajuaa jo ihan mielettömän hyvin siivekkeiden läpijuoksun, kun mä vain olisin nopeampi... En ymmärrä missä vaiheessa se oppi lukemaan mun ohjausta, mutta sitä se vaan tekee, ja hemmetin hyvin! Sitten treenattiin keinua. Ollaan nyt alettu treenata keinun päähän istumista lopuksi. Viimeksi kun otettiin, niin Dracu ei millään olisi malttanut, mutta oli selvästi kypsytellyt ajatusta päässään ja teki nyt tosi hienosti. Ihan turvallisuussyistä vein sitä pannasta kiinni pitämällä, menee nimittäin sellaisella vauhdilla että meinaa juosta suoraan päädyn yli! Apuri pitää keinua vielä ylhäällä kunnes Dracu on ihan päädyssä ja sitten laskee nopeasti. Istui nyt tosi kiltisti päädyssä, pitää vain opettaa se on-off, nyt oli on-on.

Välissä tehtiin vähän lisää hyppytreeniä kolmen hypyn kanssa ja sitten mentiin Katin puolelle. Otettiin uusi juttu, mentiin putkesta putkeen. Eka putki oli suorassa ja toinen miltein 90 asteen kulmassa siihen nähden. Ekalla yrityksellä ei tajunnut toista putkea, mutta kun otettiin toinen putki kerran erikseen, hokasi pentu sen. Meni ihan hirmuista vauhtia putkesta putkeen ja sitten otettiin putkia toisinpäin. Onnistui tosi hyvin niin pitkään kun itse muistin ohjata tarpeeksi ajoissa. Sitten otettiin uutta juttua. Alkuun suora putki, josta tiukka 90 asteen käännös hypylle, mä valssaan esteen takana, ja hyppy. Dracu lähti hyvin putkeen vaikka oli kaukana ja kääntyi tosi nätisti hypylle eikä mun valssi yhtään hämännyt sitä vaan jatkoi kauniisti ohjauksen lukemista. Otettiin sitten taas Katin avustuksella jaakotusta, joka oli myös Draculle uutta. Otettiin niin, että se alkoi kuten pakkovalssi, mutta pakkovalssin sijaan jaakotin ja Kati kutsui Dracun hypyn yli ja auttoi kiertämään sen. Muutaman tällaisen jälkeen Dracu tajusi homman nimen ja haki estettä tosi hienosti. Ihan lopuksi otettiin muutama juoksutreeni, jossa Kati piti Dracua, mä juoksin pakoon, Dracu päästettiin irti ja palkkasin ohjaavasta kädestä. 

Dracu kävi koko treenien aikana tosi kuumana radalla, mutta oli silti rauhallinen odottaessaan omaa vuoroaan. Palkkauksissa olen käyttänyt lelua, josta taistellaan heti ja Dracu voittaa. Se lähtee juoksemaan lelun kanssa jolloin otan käteen toisen lelun ja lähden mitään sanomatta juoksemaan toiseen suuntaan. Kun Dracu lähtee perään, näytän toista lelua ja kun Dracu tiputtaa omansa, heitän sille uuden lelun. Sitten sama toiseen suuntaan mutta kolmannen lelun kanssa taas riehutaan. Sitten irti-käsky ja lihapullaa. Tää kahden lelun leikki on toiminut tosi hyvin ja Dracu alkaa palauttaa lelua mielellään. Pitää muistaa treeneissä varoa innostamasta Dracua kuitenkaan liikaa, erityisesti koskemalla siihen, sillä muutamaan otteeseen se teki valtavan loikan mua kohti tähtäimessä naama. Kerran osui liivin (joka on paksu!) rinnukseen ja siihen jäi aika hyvänkokoiset reiät... :)