Edellinen ilta kului puunauksen merkeissä. Ensin pesin Dracun fairylla ja huuhdoin sitä ainakin tunnin. Dracu ei kauheasti tykännyt, muttei yrittänyt karata ja käyttäytyi ihan kiltisti. Kuivasin sitä sitten hiukan pyyhkeellä ja loput kuivauksesta hoidin (uskokaa tai älkää!) föönillä... puna.gif Dracu seisoi kiltisti paikoillaan kokonaiset puolitoistatuntia kun föönasin sitä. Kaiken päälle innostuin hieman trimmaamaan Dracua ja tietenkin harjasin sen millintarkasti. Seuraavana aamuna Dracun turkki tuntui ihan erilaiselta, sellaiselta pehmeältä ja ilmavalta ja koko pentu tuoksui tosi hyvältä. 

Olin alunperin ilmoittanut Dracun pentunäyttelyyn ihan siitä syystä, että siellä oli todella pätevä aussietuomari Päivi Eerola ja halusin nimenomaan hänen mielipiteensä Dracusta. Valitettavasti näyttelypaikalla kävi ilmi, että oli tullut ihan loppuhetken tuomarimuutos, mutta kun kerran oltiin täällä niin mitä sitä enään perumaan. Vähän hirvitti kun aussiepentuja oli kymmenen ja kaikki varsinaisia showpuudeleita, ts. Dracu oli ihan eri planeetalta. Ei se koossa (säkäkorkeudessa siis) jäänyt muista, mutta mikä määrä massaa suurimmalla osalla oli! Ihan kuvotti kun muutama oli "hiukan" lihavan sorttia sad.gif Muutama ihminen kehänlaidalta tuli muuten kysymään Dracusta kun se oli niin erinäköinen. Nämä ihmiset olivat ainakin Dracusta haltioissaan ja kovasti ihmettelivät miten aussieissa on näin paljon ulkonäköeroa.

No, itse kehään. Tultiin paikalle aika viime tipassa ja kehät oli hieman etuajassa. Hyvä kun kerkesin numerolapun kiinnittämään ja laittamaan Draculle näyttelyhihnan kun meidät jo kutsuttiin kehään. Ensin seisottiin yhdessä luokan kaikkien pentujen kanssa (meitä oli viisi) ja sitten juostiin kerran yhdessä kehän ympäri. Dracu seisoi tosi nätisti ja juoksi ihan hyvin. Oltiin ensimmäiset yksilöarvostelussa ja Dracu jaksoi seistä ihan mielettömän hyvin koko ajan. Juoksu meni ihan kohtuullisen hyvin, vaikka vähän meinasi laukata. Eniten ongelmia tuotti se, kun tuomari koitti kutsua Dracua jotta näkisi sen ilmeen. Dracu katsoi niin intensiivisesti mun kädessä olevaa namia ettei huomannut mitään ympärillä tapahtuvaa. Näytti kuitenkin hampaat hyvin ja antoi ronkkia itsensä, vaikkei olla sitä treenattu yhtään. Dracu sai seuraavanlaisen arvostelun: "Riittävästi rungoltaan kehittynyt, kevytluustoinen, feminiininen narttu, jolle toivoisin tyylikkäämmän ylälinjan. Turhan kapea, kevyt kuonoinen pää. Pitkä kuono, lentävät korvat. Hyvin kulmautunut edestä, takaosa saisi olla vahvempi. Liikkuu edestä hyvin, takaraajojen työntö saisi olla tehokkaampi. Mukava luonne." Olen valmis allekirjoittamaan osan noista, mutta lentävät korvat Draculla ei kyllä ole! Ne ovat sanasta sanaan rotumääritelmän mukaiset. Eikä Dracu kyllä ole musta kovin kevytluustoinen, se vain vaikuttaa siltä kun sillä ei ole sitä viiden sentin rasvakerrosta... No, näyttelytuomarit on aina näyttelytuomareita. Sijoituttiin luokassa yllättäen 5/5 ja tuomari pahoitteli meidän kehästä heittämistä kovasti sanoen että Dracu on liian kapea ja kehittymätön. Mähän tietenkin oli aivan älyttömän pettynyt, olin 100% varma että ollaan ROP, RYP1 ja BIS1 roll.gif

Olin kyllä todella tyytyväinen Dracuun, se käyttäytyi aivan upeasti koko härdellin ajan. Kun ihan alussa astuttiin aivan täyteen ahdattuun halliin, Dracu tuntui ihan pikkaisen hermostuneelta, joka saattoi kuitenkin olla mun mielikuvitusta. Käveli hieman lähempänä mua ja oli normaali rauhallisempi. Kun mentiin oman kehän eteen, Dracu ei oikein piitannut muista koirista. Esitteli hampaitaan tuttavuuttaa tehneelle pennulle, jota ei ole kyllä ennen tehnyt. Tavattiin myös Ruuti-bc, ja pennut oli heti rähisemässä toisilleen. Ihan kiva kokemus kaiken kaikkiaan, mutta jää nyt meidän vikaksi pentunäyttelyksi. Seuraavaksi mennään sitten hakemaan varmaan se nuorten luokan H.