Ollaan oltu taas kohtuullisen ahkeria koirien kanssa, vaikka keskiviikkona ja torstaina ei keretty treenata. Perjantaina oli meidän ekat agilitytreenit Purinalla uudessa ryhmässä. Ennenhän treenattiin tiistaina mutta kun siirryin kouluttamaan meidän vanhaa ryhmää siirryttiin treenaamaan perjantaina. Vaihtelen Danten ja Dracun välillä, mutta koska tänään kaikki muut meidän ryhmäläiset lähti jo kauan ennenkuin treeniaika loppui päätin myös treenata Dracun kanssa. Molempien kanssa on kuitenkin ollut nyt ihan kohtuullisesti taukoa, ja se näkyi ainakin Danten äärettömän rasittavana piippauksena.

Dantella oli ihan hyvin vauhtia, mutta meillä molemmilla on kunto taas romahtanut ihan totaalisesti tauon aikana ja ei jaksettu hinkata rataa montaa kertaa. Kouluttajaa ei ollut, mutta treenattiin jotain omaa verisoita valmiina olevasta radasta. Treenattiin vähän kaikkea pientä, pääasiassa kokeiltiin taas tauon jälkeen miltä meno tuntuu ja toimiiko kaikki jutut ja ohjaukset yhä. Yksi teema oli takaakierto, jonka Dante tietty osaa ihan kiitettävästi. Keinussa on tapahtunut kanssa paljon edistymistä, josta oon tietty hyvin iloinen!

Dracun kanssa tehtiin lopussa muutama pieni harjoitus. Laitoin ensin U-putken, sen molempiin päihin hypyn ja toisen hypyn taakse linjaan suoran putken. Harjoiteltiin suoralle putkelle irtoamista niin, että sen lopussa oli namipurkki. Sitten lisäsin molempien hyppyjen perään vielä toiset hypyt ja toiseen päähän taas U-putken, jolloin radasta tuli soikea O. Dracu irtosi hypyille ihan hyvin, mutta toinen putki tuotti hankaluuksia. Treenattiin sitten sitä putkille irtoamista ja vähän ohjaavan käden puolella pysymistä ja "pois työntämistä" kädellä niin, että heitin lelun esteen yli jonka Dracu yritti jatkuvasti ohittaa mun puolelta. Lopuksi tehtiin vielä vähän keinua niin, että jätin Dracun odottamaan ja menin pitämään keinun päätä ja kutsuin sen keinulle. Annoin pudota aika nopeasti, ei näyttänyt haitaavan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lauantaiaamuna otettiin sitten vähän tokoa ennenkuin mun piti lähteä töihin. Aloitin molempien kanssa yhteispaikallaololla, ensin maate ja sitten istuen. Molemmat ihan ok, Dracu meinasi taas olla vähän levoton kun kävelin sen taakse, varsinkin istualteen. Palkkailin aika usein ja kielsin jos katselivat kovasti muualle.

Sitten tehtiin Danten kanssa metallikapulan noutoa keskittyen erityisesti heittoon ja luvan odottamiseen. Tein paljon heittoliikkeitä ja palkkasin rauhallisuudesta. Dante nouti ihan kelvollisesti, ote oli kuitenkin selvästi huonompi kuin normikapulan kanssa. Korjasin myös eteentuloasentoa ja tehtiin muutama ihan askeleen kahden eteentulo ja palkkasin vuoroin sivulletulosta ja vuoroin eteentulosta. Sitten tehtiin vähän luoksetulotreeniä, mutta vain sitä paikallaodottamista ottamatta yhtään kertaa itse luoksetuloa. Jätin Dantea maahan ja peruutin pois kehuen koko ajan rauhallisuudesta ja käyden palkkaamassa. Kauniin rauhallisesti Dante jaksoi odottaa jo ekalla jätöllä. Samalla treenattiin kanssa sitä, että kädet voi mennä taskuun ilman että alkaa levottomuus. Seuraavaksi otettiin kaukkareita. Tein kahdesti läpi kaikki muut paitsi seiso-maahan ja sitten otettiin sitä erikseen. Klikkasin sitä makuulteen peruuttamista jonka Dante tajusi tosi hyvin. Sillä käsimerkillä peruuttaa muutaman pikkuaskeleen, harmittavasti vaan poikittaa aika paljon mutta eiköhän tuo saada korjattua. Otettiin vielä vähän seuraamista ensin hihnalla ja sitten ilman, ei mitään moittimista, hyvin menee. Lopuksi vielä tunnaria joka meni todella hyvin, ei kertaakaan koskenut muihin ja olin jo aika kaukana kapuloista.

Dracun kanssa aloitettiin kaukkareilla. Tehtiin ensin muutama maahan-istu-maahan jotka meni varsin mallikelpoisesti. Sitten siirryttiin istu-seiso-istu:un ja hinkattiin sitä jonkin aikaa. Seisomisessa pysyy takajalat jo hyvin paikallaan ja pienen muistutuksen jälkeen Dracu muisti että siinä pitäisi kanssa seisoa paikallaan hetki. Sitten tehtiin seuraamista, pääasiassa yhden ja kahden askeleen pätkiä ja palkkaus perusasennosta. Otti nyt hyvän perusasennon myös yhden askeleen jälkeen ja piti hyvin paikan vähän pidemmässäkin pätkässä. Tehtiin myös vähän oikealle käännöksiä. Seuraavaksi otettiin tunnarin piilotusta. Piilottelin tunnaria lumeen ja Dracu oli tosi veikeän näköinen kun se kulki nokka lumessa "auraten" kaikkialle pieniä Dracun kuonon levyisiä jälkiä :D Jaksoi kyllä ihan älyttömän hyvin etsiä omaa vaikka kuinka tarmokkaasti ja kauan kunnes mä kyllästyin ja kävin auttamassa (kerran). Vikaksi tehtiin vielä noutoa metallikapulalla. Ei olla tehty ennen mitään metallin kanssa muttei se Dracua tuntunut haittaavan. Haki kapulan innoissaan mutta kirmasi sen kanssa sitten ihan omille huveilleen, ei väliä pakoon juoksevasta mammasta ja sen kädessä olevasta lelusta... Mitä ihmettä mä teen ton kanssa? ;)